НАЧАЛО Финтех

Финансовият гигант BNY Mellon ще държи криптовалути

октомври 11, 2022 21:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият гигант BNY Mellon ще държи криптовалути

Най-старата банка в Съединените щати, с 238-годишна история е напът да създаде първата платформа, която да свързва попечителството на дигитални и традиционни активи.

В изявление за пресата от вторник Bank of New York Mellon (BNY Mellon) и най-голямата банка попечител в света, обяви добавянето на криптовалути към своите попечителски услуги.

Банката създаде звено за дигитални активи, което да създава решения за технологиите, стоящи зад дигиталните активи. Звеното има за цел да представи първата платформа, която да свързва попечителството на дигитални и традиционни активи.

Робин Винс, главен изпълнителен директор и президент на банката, заяви:

Докосвайки се до повече от 20% от инвестируемите активи в света, Bank of New York Mellon разполага с мащаба да преосмисли финансовите пазари чрез блокчейн технологията и дигитални активи. Развълнувани сме да помогнем за развитието на финансовата индустрия като започнем следващата глава от нашето пътуване към иновациите.

Неотдавнашно проучване на BNY Mellon разкрива значителното институционално търсене на финансова инфраструктура, която е мащабируема и е проектирана да поддържа както традиционни, така и дигитални активи. Според проучването почти всички институционални инвеститори (91%) са изразили интерес към инвестиране в токенизирани продукти. Освен това 41% от институционалните инвеститори понастоящем притежават Биткойн (BTC) в портфейлите си, а други 15% очакват да закупят през следващите две до пет години.

До този момент традиционните мениджъри на фондове, които се интересуват от притежаването на дигитални активи, обикновено трябваше да намерят компания за попечителски услуги, специализирана в криптовалути . Обикновено тези фондови мениджъри биха разчитали на Bank of New York Mellon (BK) или на други попечителски кредитори за изпълнение на необходимите бек офис задачи, свързани с техните типични притежания на ценни книжа.

Наред с изпълнението на другите стандартни счетоводни задачи, BNY Mellon вече ще може да предложи на тези фондови мениджъри съхранение на ключовете, необходими за достъп и движение на техните Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн като алтернатива на спестовните сметки


Банката използва софтуер, разработен съвместно с Fireblocks, за да съхранява тези дигитални авоари, съобщиха от BNY Mellon. Софтуерът на Chainalysis ще помогне да се анализира и проследява пътя, който активите изминават, преди да пристигнат в банката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Русия ще използва крипто борси за международни транзакции

Русия активно оформя своя подход към криптовалутите в страната. През април Антон Силуанов, министърът на финансите на Русия обсъди нова платежна система, която ще включва криптовалути.

май 30, 2023 6:00 1 мин. четене

САЩ може да загубят глобалната си крипто позиция заради тези държави

Според информация от Ясин Елманджра, анализатор в Ark Invest, Съединените щати са изправени пред риска да отстъпят водещата си позиция в глобалната крипто екосистема на няколко държави като Обединените арабски емирства, Южна Корея, Австралия и Швейцария.

май 25, 2023 12:00 2 мин. четене

Скоро няма да видим спот Биткойн ETF на американския пазар според шефа на VanEck

Борсово търгуваните фондове (ETF) напоследък набраха значителна популярност, привличайки разнообразни инвеститори, търсещи експозиция към редица активи.

май 24, 2023 14:30 2 мин. четене

Ripple ще инвестира $1 милиард за разширяването си във финтех пространството

Главният изпълнителен директор на Ripple Labs наскоро обяви плановете си да използва $1 милиард от паричните резерви на компанията, за да разшири обхвата на услугите ѝ.

май 24, 2023 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.