НАЧАЛО Финтех

Финансовият гигант BNY Mellon ще държи криптовалути

октомври 11, 2022 21:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансовият гигант BNY Mellon ще държи криптовалути

Най-старата банка в Съединените щати, с 238-годишна история е напът да създаде първата платформа, която да свързва попечителството на дигитални и традиционни активи.

В изявление за пресата от вторник Bank of New York Mellon (BNY Mellon) и най-голямата банка попечител в света, обяви добавянето на криптовалути към своите попечителски услуги.

Банката създаде звено за дигитални активи, което да създава решения за технологиите, стоящи зад дигиталните активи. Звеното има за цел да представи първата платформа, която да свързва попечителството на дигитални и традиционни активи.

Робин Винс, главен изпълнителен директор и президент на банката, заяви:

Докосвайки се до повече от 20% от инвестируемите активи в света, Bank of New York Mellon разполага с мащаба да преосмисли финансовите пазари чрез блокчейн технологията и дигитални активи. Развълнувани сме да помогнем за развитието на финансовата индустрия като започнем следващата глава от нашето пътуване към иновациите.

Неотдавнашно проучване на BNY Mellon разкрива значителното институционално търсене на финансова инфраструктура, която е мащабируема и е проектирана да поддържа както традиционни, така и дигитални активи. Според проучването почти всички институционални инвеститори (91%) са изразили интерес към инвестиране в токенизирани продукти. Освен това 41% от институционалните инвеститори понастоящем притежават Биткойн (BTC) в портфейлите си, а други 15% очакват да закупят през следващите две до пет години.

До този момент традиционните мениджъри на фондове, които се интересуват от притежаването на дигитални активи, обикновено трябваше да намерят компания за попечителски услуги, специализирана в криптовалути . Обикновено тези фондови мениджъри биха разчитали на Bank of New York Mellon (BK) или на други попечителски кредитори за изпълнение на необходимите бек офис задачи, свързани с техните типични притежания на ценни книжа.

Наред с изпълнението на другите стандартни счетоводни задачи, BNY Mellon вече ще може да предложи на тези фондови мениджъри съхранение на ключовете, необходими за достъп и движение на техните Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) монети.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн като алтернатива на спестовните сметки


Банката използва софтуер, разработен съвместно с Fireblocks, за да съхранява тези дигитални авоари, съобщиха от BNY Mellon. Софтуерът на Chainalysis ще помогне да се анализира и проследява пътя, който активите изминават, преди да пристигнат в банката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Telegram разработват децентрализирана крипто борса

Основателят и главен изпълнителен директор на Telegram Павел Дуров обяви, че компанията ще започне да изгражда портфейли без попечителство и децентрализирани борси, който ще позволят на милиони потребители да търгуват безопасно с криптовалути.

декември 1, 2022 18:43 1 мин. четене

Кои са най-големите DeFi протоколи?

Според данни разликата между втория и третия по големина протокол в мрежата възлиза на повече от $2 милиарда, а между първо и трето място – почти $3 милиарда.

ноември 27, 2022 18:44 1 мин. четене

CBDC: Банката на Япония ще тества дигиталната йена през 2023 г.

Банката на Япония обяви, че работи с трите най-големи банки в страната за стартиране на пробна версия на дигитална йена.

ноември 26, 2022 11:58 1 мин. четене

JPMorgan с търговска марка за портфейл за криптовалути

Банковият гигант JPMorgan е подал заявка за търговска марка за нов портфейл за цифрови активи.

ноември 22, 2022 9:09 1 мин. четене