НАЧАЛО Финтех

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

01.05.2024 2:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово безопасната криптография в плащанията, целяща справяне с потенциалните рискове за киберсигурността, породени от нововъзникващите квантови компютри.

Групата, ръководена от Emerging Payments Association Asia (EPAA), включва други членове като IBM и Australian Payments Plus.

С напредването на квантовите изчисления традиционните методи за криптиране като RSA могат да станат уязвими, рискувайки сигурността на финансовите данни.

Работната група планира да оцени регулаторните рамки и оперативните стратегии за внедряване на постквантова криптография и защита на платежните мрежи от бъдещи заплахи.

Едновременно с това европейските банки си сътрудничат чрез Quantum Safe Financial Forum (QSFF) за разработване на устойчиви системи срещу квантовите изчислителни заплахи.

Водена от Европейския център за киберпрестъпност на Европол (EC3), тази инициатива включва банки като BBVA, Banco Santander и Mastercard, целящи да предпазят финансовите данни от потенциална експлоатация.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.