НАЧАЛО Регулации

Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

януари 30, 2023 13:03 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

Филипинският регулатор на ценни книжа ще въведе по-строги правила за криптовалутите, както и свързаните бизнеси и финансови продукти.

Филипинската комисия за ценни книжа и фондови борси (SEC) се стреми да включи криптовалутите в своя обхват и да засили правомощията си над местната крипто индустрия.

Според доклад от 25 януари в местната медия Manila Bulletin регулаторът е представил за обществено обсъждане проект за правила, свързани с финансовите продукти и услуги, които обхващат и криптовалутите и цифровите финансови продукти.

В изявление SEC заяви, че рамката ще даде на наскоро въведен закон “правомощия за създаване на правила, надзор, инспекции, мониторинг на пазара и повече правомощия за прилагане”.

Насоките разширяват определението за ценна книга, за да включат “токенизирани продукти на ценни книжа” или други финансови продукти, използващи блокчейн или технологията на разпределената счетоводна книга (DLT).

Други финансови продукти, включително цифрови финансови продукти и услуги, свързани с тези, които са достъпни и се предоставят чрез цифрови канали, заедно с техните доставчици, също ще попаднат в обхвата на Филипинската комисия за ценни книжа и фондови борси.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво предстои за Биткойн? – Чарлз Едуардс


Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) ще може да ограничава доставчиците на услуги да събират прекомерни лихви, такси или налози. Регулаторният орган ще има и правомощието да дисквалифицира или отстранява от длъжност директори, изпълнителни директори или други служители, за които се установи, че нарушават законите. Регулаторът ще може също така да преустанови цялата дейност на фирмата.

Местните закони позволяват на SEC да създава свои собствени правила за прилагане на законодателството в своята юрисдикция. Централната банка на Филипините и застрахователният регулатор на страната също имат право да създават правила, които да допълват свързаните закони.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене