Home

Федералният резерв излезе със становище за лихвения процент в САЩ

10.07.2024 17:27 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв излезе със становище за лихвения процент в САЩ

Вчера председателят на Федералния резерв Джером Пауъл предостави сведения в рамките на доклада си за състоянието на икономиката, който се изготвя два пъти годишно.

В момента Пауъл говори пред Комисията по финансов надзор на Камарата на представителите, като повтори вчерашните си коментари относно настоящото развитие на САЩ по пътя към икономическа стабилност.

По думите му все още е рано да се стигне до решение за потенциално намаляване на лихвените проценти, тъй като Фед се нуждае от по-убедителни данни.

Ако Федералният резерв не вземе правилното решение в подходящия момент, това може да доведе до значителни икономически предизвикателства. Ако отложат твърде много решението си или действат прибързано, работата им в посока понижаване на инфлацията може да се окаже напразна.

Пазарът на труда е един от основните показатели за това накъде се движи икономиката. Другият показател, на който трябва да се обърне внимание, е индексът на потребителските цени (CPI), за който данните ще бъдат публикувани в четвъртък (11 юли) в 15:30 ч. българско време.

Очаква се индексът на потребителските цени да се повиши с 0.1% на месечна база през юни, след като през май остана без промяна.

Въпреки че Пауъл не даде никакви намеци, инвеститорите очакват намаляване на лихвените проценти през септември и евентуално още едно през декември.

Много американски политици обвиняват политиката на Фед, че е насочена към защита на банките, а не на хората, и че намаляването на лихвите трябва да се осъществи час по-скоро.

В заключение, данните от първата половина на 2024 г. не свидетелстват, че инфлацията трайно се е насочила към целевата стойност от 2%, но тя се движи в правилната посока.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.