НАЧАЛО Регулации

Федералният резерв създава специализиран екип за крипто

март 11, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералният резерв създава специализиран екип за крипто

Заместник-председателят на Федералния резерв Майкъл Бар заяви, че макар криптовалутите да имат потенциала да трансформират финансовата система, те се нуждаят от подходящи предпазни мерки.

В неотдавнашната си реч в Института за международна икономика “Питърсън” заместник-председателят на Федералния резерв Майкъл Бар подчерта необходимостта от подходящи предпазни огради за крипто активите.

Макар да призна потенциала на криптовалутите да трансформират финансовата система, Бар изтъкна, че нерегулираният характер на технологията може да породи значителни рискове за потребителите и инвеститорите.

Както показаха неотдавнашните събития в крипто индустрията, милиони хора са загубили инвестиции за милиарди долари поради липсата на регулаторно съответствие. Бар отбеляза, че потребителите се нуждаят от адекватна информация, за да оценят и намалят рисковете си, а инвеститорите се нуждаят от структурни защити, на които са разчитали в продължение на много десетилетия. Без тези защити мнозина са станали жертва на измами и злоупотреби, някои от които са били подходящо класифицирани като “Понци схеми” зад високотехнологична фасада.

За да се справи с тези предизвикателства, Федералният резерв сформира екип от крипто експерти, които да държат централната банка в течение с новостите и иновациите в сектора. Екипът ще помогне и за засилване на надзора на Фед върху дейностите, свързани с крипто, което е от решаващо значение за установяване на протоколи за безопасност на криптопазара.

Както обясни Бар, целта е да се постигне баланс между иновациите и предпазните мерки, които могат да бъдат от полза както за потребителите, така и за финансовата система.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Правителството на САЩ прехвърля конфискувани 40,000 BTC – има ли риск за цената?


Специализираният екип от експерти също така ще работи в подкрепа на иновациите, като установи предпазните мерки, необходими за устойчиви, сигурни и прозрачни пазари. Бар подчерта необходимостта от подходящо регулиране и надзор в криптоиндустрията, както и значението на сътрудничеството между регулаторните органи, участниците в индустрията и други заинтересовани страни за постигането на тези цели.

Като цяло речта на Бар подчертава ангажимента на Федералния резерв да гарантира, че криптоиндустрията е подходящо регулирана и надзиравана, за да се защитят потребителите и инвеститорите. Като постига баланс между иновациите и предпазните мерки, Фед цели да подкрепи растежа и развитието на крипто сектора, като същевременно сведе до минимум рисковете, свързани с нерегулираните дейности.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

SEC предупреди инвеститорите за рисковете при крипто инвестирането

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в дигитални активи.

март 26, 2023 12:00 3 мин. четене

Ценни книжа ли са криптовалутите? Поглед към регулаторния и финансовия им статут

Нарастващата популярност на криптовалутите породи множество въпроси, включително дали те трябва да се считат за ценни книжа.

март 25, 2023 20:00 5 мин. четене

SEC предупреждава инвеститорите за рисковете в крипто

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) издаде “предупреждение за инвеститорите” относно рисковете от инвестиране в цифрови активи.

март 25, 2023 11:00 2 мин. четене

Фед ще преразгледа надзора и регулирането след фалита на Silicon Valley Bank

Председателят на Федералния резерв (Фед), Джером Пауъл публично призна, че неговият регулатор е бил изненадан от внезапния срив на Silicon Valley Bank (SVB), въпреки че е отговарял за надзора ѝ.

март 24, 2023 8:00 3 мин. четене