НАЧАЛО Други

Федералните банки за жилищно кредитиране отпуснаха милиарди на крипто банки

януари 23, 2023 9:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Федералните банки за жилищно кредитиране отпуснаха милиарди на крипто банки

Съобщава се, че Signature Bank и Silvergate са взели над $13 милиарда от федералната система за жилищно кредитиране (FHLB).

От „The Wall Street Journal“ съобщиха, че Федералната система на банките за жилищни заеми на САЩ отпуска милиарди долари на две от най-големите крипто банки в опит да смекчи последиците от рязкото увеличаване на тегленията. 

Какво са Федералните банки за жилищно кредитиране?

Федералните банки за жилищно кредитиране (Federal Home Loan Banks – FHLBanks) са система от 11 банки, които предоставят финансови услуги на членуващите в тях финансови институции, като търговски банки, спестовни институции и застрахователни компании. 

FHLBanks са кооперативна собственост на своите членове и работят под надзора на Федералната агенция за жилищно финансиране (FHFA). Основната роля на FHLBanks е да осигуряват ликвидност на своите членове под формата на аванси, които са краткосрочни заеми и могат да се използват за посрещане на нуждите от финансиране на членовете. 

Тези банки предлагат и други финансови продукти и услуги като например акредитиви и програми за инвестиции в общността, в подкрепа на своите членове и общностите, които обслужват.

Основана по време на Голямата депресия в подкрепа на жилищното финансиране, системата има активи за $1.1 трилиона и над 6,500 членове.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Очаква ли ни трудно възстановяване? – анализатор от Bloomberg


Масивни заеми за крипто банки

Съобщава се, че през последното тримесечие на 2022 г. структурата е отпуснала близо $10 милиарда на Signature Bank, което я прави една от най-големите заемни транзакции на банка през последните години. 

През 2018 г. Signature получи одобрение от Департамента за финансови услуги на Ню Йорк за своята дигитална платформа, базирана на блокчейн.

Втората банка, която поиска средства от FHLB, беше Silvergate, като получи най-малко $3.6 милиарда. През последното тримесечие на 2022 г. Silvergate изпита значителен отлив на депозити и предприе мерки за поддържане на ликвидност, включително продажба на дългови ценни книжа. Нетната загуба, която може да се припише на обикновените акционери за периода, възлиза на $1 милиарда.

Според доклада на Silvergate средният размер на депозитите на клиенти на дигитални активи през четвъртото тримесечие на 2022 г. е $7.3 милиарда, което е значително по-малко в сравнение с предходното тримесечие, когато депозитите са достигнали $12 милиарда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене

Ето кои криптоборси подкрепят стабилната монета Djed

Базирани на Cardano децентрализирани борси обявиха подкрепата си за предстоящата стабилна монета Djed и придружаващия я управленски токен Shen.

януари 29, 2023 17:00 1 мин. четене

Блокчейн компанията Ripple има нов президент

Ripple назначи нов президент, тъй като се подготвя за решението по делото, заведено от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) срещу блокчейн компанията.

януари 29, 2023 12:15 1 мин. четене