НАЧАЛО Други

Фед ще предизвика криза, а крипто пазарите ще “избухнат” – Раул Пал

17.07.2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фед ще предизвика криза, а крипто пазарите ще “избухнат” – Раул Пал

Бившият изпълнителен директор на Goldman Sachs Раул Пал предположи, че крипто пазарите може да преживеят значителен скок по-рано от очакваното. 

В неотдавнашно видео на “Real Vision Crypto” Пал сравни настоящия крипто пазар с бичия пазар от 2015-2016 г., при който цялото пространство се повиши с над 700% в рамките на няколко месеца.

Той смята, че макроикономическите условия показват предстояща криза, което ще принуди Федералния резерв да се намеси и да въведе спасителни пакети. Той отбеляза сходства между настоящата структура на пазара и цикъла от 2015-2016 г. През 2019 г. имаше значителна корекция след значителен първоначален ръст от 300%, който в крайна сметка доведе до параболично покачване. 

Пал прогнозира, че предстоящият параболичен скок този път може да настъпи по-рано поради предстояща банкова криза в регионалните банки, което ще накара Федералния резерв да се намеси. Нарастващите лихвени проценти и обърнатата крива на доходността означават проблеми за банките. 

Освен това той предположи, че кризата ще даде повод на Федералния резерв да промени ястребовата си позиция и да предостави ликвидност на правителството, за да управлява огромния си държавен дълг. 

Пал предложи Фед да затегне допълнително лихвените проценти, за да предизвика криза, която да му позволи впоследствие да намали лихвените проценти и да монетизира дълга.

Ако не успее да направи това, правителството ще бъде принудено да печата повече пари, за да покрие по-високите плащания по дълга, което ще доведе до катастрофална ситуация. 

Монетизирането на дълга традиционно се отнася до това, че правителството заема пари от централната си банка, за да финансира разходи. 

При този сценарий правителството на САЩ би могло да продаде облигации директно на Федералния резерв, което да предизвика емитирането на свежа ликвидност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ 5 ключови стратегии за инвестиция от Уорън Бъфет

Уорън Бъфет, известен с проницателните си инвестиционни стратегии и филантропските си начинания, е натрупал богат опит в преодоляването на различни икономически условия, включително периоди на висока инфлация. 

12.04.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Китайският юан официално задмина долара в Русия

На фона на инициативите на БРИКС за дедоларизация китайският юан официално изпревари щатския долар като основна търгувана валута в Русия.

12.04.2024 17:00 2 мин. четене

Бизнесдама бе осъдена на смърт заради историческа измама за милиарди

В знаков съдебен процес в правната история на Виетнам 67-годишна виетнамска строителна предприемачка е изправена пред кулминацията на десетгодишната си разхитителна дейност.

12.04.2024 15:00 2 мин. четене

Федерални регулатори започват разследване срещу топ американска банка

Множество федерални регулатори, включително Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), Службата на валутния контрольор (OCC) и различни служби на Министерството на финансите, разследват процедурите за проверка на клиенти на Morgan Stanley в отдела за управление на богатството за потенциални рискове от пране на пари. Това разследване следва подобна проверка на Федералния резерв.

12.04.2024 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.