НАЧАЛО Крипто Крими

ФБР разпитва единият от близнаците Уинкълвос по делото срещу Бари Силбърт

септември 9, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ФБР разпитва единият от близнаците Уинкълвос по делото срещу Бари Силбърт

През последните месеци Камерън Уинкълвос, един от съоснователите на платформата за търговия с криптовалути Gemini Trust Co, е бил разпитван от федералните власти, включително ФБР, служителите на SEC и прокурорите на Ню Йорк, както твърди вътрешен източник.

Това развитие е в отговор на обвиненията в неправомерно поведение, които Уинкълвос отправи към Бари Силбърт, главен изпълнителен директор на Digital Currency Group (DCG).

Първоначално Bloomberg News съобщи за тази ситуация, като подчерта, че тези разговори са част от “текущата оценка” на финансовите дейности на DCG и на вече несъществуващото ѝ дъщерно дружество за кредитиране Genesis Global Capital. Въпреки сериозността на обвиненията и засиления контрол от страна на федералните агенции, на Силбърт не са повдигнати официални обвинения в злоупотреби.

Gemini беше основният кредитор на Genesis Global и заведе дело срещу DCG и Силбърт. Говорител на DCG съобщи на Bloomberg, че Силбърт последователно отрича обвиненията в неправомерно поведение. Говорителят заяви, че компанията “винаги е извършвала дейността си законно и с най-високи етични стандарти” и е готова да сътрудничи на регулаторните органи, когато е необходимо.

Произходът на този спор може да се проследи до партньорството, създадено между Gemini и Genesis през 2021 г. Те съвместно въведоха програма за печалби, която позволяваше на потребителите на Gemini да заемат криптовалути на Genesis с обещание за възвръщаемост на лихвите. През ноември 2022 г. обаче Genesis внезапно преустанови тези изплащания, позовавайки се на “безпрецедентни сътресения на пазара”. Впоследствие, през януари, Genesis подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11.

Предвид факта, че Gemini беше най-големият кредитор на вече фалиралата Genesis, срещу DCG и Силбърт бяха предприети правни действия. Искът съдържа твърдения за измамни кредитни практики от страна на Genesis и обвинява DCG и Силбърт в предоставяне на “невярна, подвеждаща и непълна информация” на Gemini.

На 7 юли близнаците обвиниха Силбърт, че е бил наясно със значителните финансови проблеми на Genesis, особено след фалита на Three Arrows Capital през юни 2022 г., който уж е довел до дефицит от $1,2 милиарда в баланса на Genesis.

В отговор на тези твърдения DCG определи иска като обикновен “рекламен трик” на Уинкълвос и категорично отхвърли всички твърдения като “неоснователни, клеветнически и напълно неверни”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.