НАЧАЛО Алткойни

Fantom стартира нов фонд за разработчици

02.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fantom стартира нов фонд за разработчици

Fantom, блокчейн от първи слой, започва мисия за създаване на „по-безопасни меме криптовалути“, разпределяйки $6.5 милиона от собствения си токен FTM като стимул за разработчиците, с цел да обособи своя ниша в сектора на меме токените, възлизащ на близо $50 милиарда.

Главният изпълнителен директор на фондация Fantom, Майкъл Конг сподели визията си за насърчаване на екосистема, благоприятстваща стартирането на това, което той нарича „по-безопасни меме монети“, прилагайки както технически, така и нетехнически мерки за възпиране на проекти, белязани от издънки или измами.

Макар че Solana и Base, решението за мащабиране от втори слой на Етериум на Coinbase доминираха в последните трескави кампании за търговия с меме криптовалути, като Solana дори надмина търговския обем на Етериум в разгара на меме манията през март, опасенията за измами и прекратени проекти са големи. Докладите сочат, че всеки шести меме токен в Base е бил фалшив, а многобройни проекти, базирани на Solana меме токени, които общо са събрали $26.7 милиона, са били бързо прекратени.

За да привлече меме трейдъри във Fantom, Конг разкри на събитието MemeGlobal в Сидни на 30 април създаването на награден фонд от $6.5 милиона, равняващ се на 10 милиона FTM, за екипи, работещи с меме криптовалути.

Той вижда в сегашния меме феномен възможност за Fantom да привлече значителна потребителска база, възползвайки се от успеха, наблюдаван в други вериги. Той подчерта ангажимента на веригата да разшири екосистемата си, за да задоволи разнообразните изисквания на клиентите, независимо дали става въпрос за DeFi, NFT или меме токени, макар и в сигурна среда.

Успешният меме проект, според Конг, се характеризира с демократично стартиране с широко разпространение на токените сред общността, като се избягва прекомерната концентрация сред шепа притежатели.

Съоснователят Андре Крондже е предложил мерки за безопасността на меме криптовалутите, включително съвместен контрол на ликвидността на токените с Фондация Fantom, разпределение на предлагането на токени и механизми за осигуряване на прозрачност и отчетност при разработването на проекти.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

29.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.