НАЧАЛО Алткойни

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

19.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой - Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

Чрез интегрирането на Sonic Network със Sonic Bridge се предлага уникална екосистема, която се възползва както от блокчейн от първи слой, така и от собствен достъп до Етериум. Тази интеграция обединява ниските разходи, мащабируемостта и скоростта на първи слой с предимствата за сигурност на моста от втори слой, позволявайки естествен достъп до ETH и неговите активи.

Разработката на Sonic бе стриктна, като кулминацията ѝ беше модернизираната верига Opera, която сега може да обработва 2,000 транзакции в секунда, което значително намалява разходите и изискванията за съхранение. Тази платформа от следващо поколение има за цел да даде възможност на децентрализираните приложения (dApps) и общностите да процъфтяват.

При старта на веригата Sonic предлагането на токени $S ще се изравни с това на $FTM, което ще улесни плавния преход, както се твърди в прессъобщението. Гласуването за управление ще позволи на потребителите да мигрират своите токени $FTM към токени $S в съотношение 1:1 по време на генезиса. Този преход предлага на разработчиците, приложенията и потребителите в рамките на екосистемата Fantom възможност да преминат към тази нова платформа.

Първоначално миграцията ще бъде двупосочна и ще позволява на потребителите да преминават между токени $FTM и $S. Тъй като $S ще съществува изключително в Sonic, а $FTM – в Opera, като мостът ще улесни този обмен. Това гарантира безпроблемна миграция на потребителите на Opera към Sonic.

След преходния период обаче миграцията ще стане еднопосочна от $FTM към $S. Това съобщение би могло допълнително да повиши цените на Fantom (FTM), които вече се увеличиха през последната седмица. Към момента на писане на статията Fantom (FTM) се търгува на цена от $0.8833, което е ръст от над 9%, а пазарната му капитализация е $2.4 милиарда.

През изминалата седмица цената на Fantom се повиши с близо 25%, което се дължи на увеличението на общата заключена стойност (TVL) на протокола.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.