Home

Фалиралата криптоборса FTX дължи почти $3.1 милиарда на най-големите си 50 кредитори

22.11.2022 12:45 5мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фалиралата криптоборса FTX дължи почти $3.1 милиарда на най-големите си 50 кредитори

Фалиралата криптоборса FTX дължи почти $3.1 милиарда на най-големите си 50 кредитори. Това ли е краят на крипто света? Нека разберем сега.

Според различни документи FTX дължи $3.1 милиарда на своите топ 50 кредитора. Тези числа са умопомрачителни, а самият факт, че това не включва масовите потребители, е още по-стряскащо. Най-големите кредитор на FTX има да взема над $275 милиона от борсата.

Това обаче е само “върхът на айсберга”, както се изразяват анализаторите. Според експерти, броят на кредиторите може да нарасне до над милион!

Това накара много инвеститори да се запитат дали всъщност криптовалутите започват да губят от блясъка си, а сред списъка на критици се включи и президентът на САЩ – Джо Байдън.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Този материал не е инвестиционен съвет.


Фалита на FTX и крипто са поставени на фокус

Неотдавнашният срив на FTX предизвика огромен шок в света на криптовалутите. Сега всички погледи са насочени към тях и мнозина се чудят дали това не е началото на техния край. Крипто токените са в отрицателен тренд и президентът Байдън призова за повече регулации. Възможно е FTX да е само началото на този “ефект на доминото”.

Istanbul Blockchain Week (IBW) – крахът на FTX няма да събори крипто света

В момента много блокчейн конференции дават информация от експерти в индустрията, като основният извод от IBW беше, че крахът на FTX може да забави растежа, но не може да пречупи крипто света. Това са изключително позитивни новини за всички, които вярват в иновациите и децентрализацията на много сфери от живота.

Какво се случва с Биткойн и Етериум в момента?

bitcoin and ethereum

Биткойн и Етериум са доминантните сили в крипто света. И двете се покачваха, докато не избухна новината за FTX, като BTC се бори да се задържи $16,000, докато ETH успява да се поддържа малко под $1,100 към този момент.

Първата криптовалута и най-големият алткойн в света са ключови за цялостното развитие на индустрията. Те привличат огромен брой инвеститори и този спад със сигурност поклаща увереността на тези, които влагат средства в блокчейните.

Дългосрочните прогнози пред тези две криптовалути далеч не са мрачни, макар настроенията на ивнеститорите да са влошени от този тежък удар за цялата крипто индустрия. 

Новите “криптота на деня”

Инвестицията в доказани криптота винаги е била добър начин да разнообразите портфолиото си, но волатилният пазар доказа, че нищо не е такова, каквото изглежда. На този етап консвервативни инвестиции в криптота в предварителни продажби изглежда като интересна възможност. Макар също да има риск, потенциалната възвръщаемост е многократно по-голяма. Нека видим три нови криптовалути с добри перспективи.

 

Dash 2 Trade

d2t

Dash 2 Trade е нова платформа за крипто анализи и сигнали, разработена от екипа на Learn 2 Trade – друг успешен финансов проект. В момента се намираме на края на третия от общо 9 етапа на предварителните продажби, като са събрани над $6.7 милиона в инвестиции, а ранните инвеститори ще генерират до 39% доходност в края на предпродажбите.

Уникалната пазарна характеристика на проекта е да открива нови потенциални криптота в предпродажби, а специален алгоритъм, който съчетава изкуствен интелект (AI) и човешка експертиза, ще ги оценява и ще дава на инвеститорите добър поглед върху всички нови блокчейни.

Успехът на D2T токена му спечели и листване в крипто борсите LBank и BitMart, което дава шанс на инвеститорите да гонят много добри печалби, когато криптовалутата на Dash 2 Trade стартира.

d2t


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Този материал не е инвестиционен съвет.


Calvaria

ria

Calvaria: Duels of Eternity e P2E крипто игра, която е базирана на блокчейна на Етериум. В момента са събрани над $1.8 милиона, като се намираме в края на четвъртата от общо 10 фази на предварителни продажби.

calvaria

Самата игра дава възможност да играете безплатно, без да инвестирате, а има разработени версии и за мобилни устройства, за да се обхванат по-голям брой геймъри. Макар да цели да привлече много крипто геймъри на своя страна, Calvaria има и интерес от страна на инвеститорите.

Ранните такива вероятно ще могат да генерират известна доходност, когато свършат предпродажбите, а ще има също и възможност за стейкване на токени срещу лихва. Цели три борси обявиха листване – Kucoin, Gate.io & XT.com, което е нова порция страхотни новини за феновете на RIA токените.

calvaria

RobotEra

robo1

RobotEra е нов крипто проект, който за отрицателно време събра над $150 хиляди в инвестиции. Той е от типа на The Sandbox, а героите ще бъдат NFT роботи.

Играчите ще могат да участват в различни игри и да печелят награди.

robo2

В момента се намираме в първата фаза на предпродажбите, но след третия етап ранните инвеститори може и да генерират известна доходност.

robotera

Заключение

FTX дължи пари потенциално на над милион инвеститори, а топ 50 кредиторите ще загубят до $3.1 милиарда от фалита на крипто борсата. Това разклати увереността на всички инвеститори и логично – най-големите блокчейни в света пострадаха сериозно. Стойността на Биткойн, Етериум и другите големи алткойни се срина, а краят на мечия пазар не се вижда. Това обаче даде шанс на много криптовалути в предварителни продажби да спечелят вниманието на инвеститорите.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Този материал не е инвестиционен съвет.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Лондонската фондова борса и редица летища преустановиха работа поради проблеми с Microsoft

В петък поредица от технически неизправности предизвикаха смущения в услугите на авиокомпаниите, банките и Лондонската фондова борса, отбелязвайки необичайна поредица от сривове, които се разпространиха от САЩ до Азия след прекъсването на онлайн услугите, за което съобщи Microsoft Corp.

19.07.2024 12:41 1мин. четене

Meta и Apple спират AI разработките в ЕС поради регулаторни опасения

Meta, следвайки примера на Apple, реши да спре пускането на нови функции с изкуствен интелект (AI) в Европейския съюз (ЕС) заради регулаторна несигурност.

19.07.2024 9:00 1мин. четене

BlockFi започва да връща средства на клиенти чрез Coinbase

Изпадналият в несъстоятелност крипто заемодател BlockFi се подготвя да върне средствата на своите клиенти този месец, като Coinbase ще се заеме с разпределението.

19.07.2024 8:00 2мин. четене

САЩ трябва да изчакат по-дълго преди да редуцират лихвените проценти – МВФ

На 18 юли Европейската централна банка (ЕЦБ) реши да запази основните си лихвени проценти непроменени, с което даде знак за пауза, насочена към преодоляване на продължаващите опасения за инфлацията.

19.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.