НАЧАЛО Други

Фалиралата крипто борса FTX скоро може да започне да компенсира потребителите

05.06.2024 14:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Фалиралата крипто борса FTX скоро може да започне да компенсира потребителите

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg Law фалиралата крипто борса FTX, управлявана преди това от Сам Банкман-Фрийд, е постигнала споразумение със Службата за вътрешни приходи (IRS) относно иск за $24 милиарда.

Споразумението позволява на FTX да плати значително намалена сума на IRS, което улеснява разпределянето на сериозни суми за компенсиране на клиентите.

Съгласно условията на споразумението FTX ще плати на данъчната служба $200 милиона в рамките на 60 дни след изпълнението на предложения от нея план за преструктуриране.

Освен това данъчната служба ще има по-ниско приоритетно вземане от $685 милиона, предназначено за клиенти и други кредитори, в зависимост от наличието на средства. Тези условия бяха подробно описани в подадената от FTX молба до съда по несъстоятелност на САЩ за окръг Делауеър.

Това споразумение представлява ключово развитие в производството по несъстоятелност на FTX, като разрешава потенциално продължителен и несигурен съдебен въпрос между крипто борсата и нейния най-голям кредитор.

Преди това FTX е твърдяла, че ако съдията уважи иска на данъчната служба, това би могло да попречи на разпределянето на средствата между клиентите.

Споразумението осигури така необходимата яснота относно размера на претенциите на данъчната служба и проправя пътя за бързото разрешаване на делата по глава 11 за несъстоятелност. Според подаденото в понеделник заявление това ще позволи на FTX бързо да разпредели средствата между останалите си кредитори и клиенти.

В прессъобщение от 7 май FTX обяви, че ще възстанови най-малко 98% от задълженията към клиентите си в размер на минимум 118% от разрешените вземания в брой.

Изпадналата в несъстоятелност крипто борса бе представила нова стратегия за реорганизация пред съда по несъстоятелност на Делауеър в САЩ.

FTX също така разкри, че е осигурила между $14.5 и $16.3 милиарда чрез продажбата на активи и имоти, притежавани от компанията. Това включва активи, управлявани от „длъжниците по глава 11“, съвместните официални ликвидатори FTX Digital Markets Ltd. и FTX Australia, заедно с различни частни лица, участващи в процеса на възстановяване и изплащане.

Окончателното одобрение на споразумението ще зависи от одобрението на съдия по несъстоятелността и от успешното изпълнение на цялостния план за преструктуриране на FTX.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.