НАЧАЛО Други

Най-голямата банка в света стартира биометрични плащания

04.06.2024 21:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Най-голямата банка в света стартира биометрични плащания

JPMorgan Chase е на път да направи фурор в сферата на разплащанията на дребно с планираното мащабно въвеждане на биометрична система за разплащане.

Според American Banker банковият гигант се подготвя за широкообхватен старт през следващата година, който ще позволи на потребителите да плащат за покупки с помощта на технология за разпознаване на лица или сканиране на длани.

Инициативата е резултат от успешни пилотни програми, проведени с PopID, базирана в Калифорния компания за биометрични данни. JPMorgan, която вече е основен доставчик на решения за търговските обекти, изпробва системата във физически магазини в САЩ и в собственото си кафене за служители.

JPMorgan Payments, чрез своя ръководител на отдела за многоканални и биометрични решения Жан-Марк Тиенпон, подчерта потенциала на системата за оптимизиране на процесите на касиране и повишаване на сигурността.

Тиенпон изтъква ползите както за търговците, така и за потребителите:

  • Подобрено потребителско изживяване: По-бързо и по-удобно обслужване на касите за купувачите.
  • Повишена сигурност: Установеният опит на JPMorgan в областта на сигурните финансови транзакции се превръща в надеждна биометрична автентификация.
  • Удовлетворяване на променящите се очаквания на потребителите: Съобразяване с нарастващата тенден

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.