НАЧАЛО Други

Facebook директорa по инженерство се премества в блокчейн екипа на фирмата

юли 7, 2018 21:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Facebook директорa по инженерство се премества в блокчейн екипа на фирмата

Еван Ченг, директор на инженерна дейност на Facebook от три години, вече се премести в същата позиция в наскоро създадения блокчейн екип на компанията, съобщи TechCrunch в петък, 6 юли.

Софтуерният инженер актуализира профила си в LinkedIn, за да отрази новосъздадената позиция, а промяната също бе потвърдена на TechCrunch от Facebook.

Преди това Ченг беше начело на Programming Languages and Runtimes във Facebook за около три години. Преди да се присъедини към социалната медийна компания, Ченг работеше за Apple</s tron g> почти десет години.

Освен че е поел новата позиция, Ченг е консултирал редица проекти, свързани с блокчейн, включително платформата на Сингапур с блокчейн Zilliqa и ориентирания към сигурността мидълуер, ChainLink .

Kомпанията обяви, че ще забрани (ICO) и свързаните с крипто реклами. Впоследствие тя отпусна малко забрана, като повторно позволи на крипто проектите да пускат реклами.

Ръководителят на приложението за съобщения David Marcus обяви през май, че Facebook е създала екип, който да проучи предимствата на блокчейн приложенията в платформата.

Миналата седмица тайванският филиал на мултинационалната технологична компания Microsoft обяви, че е започнал да работи върху платформа за развитие на блокчейн за предприятия. В средата на юни Microsoft също така разкри, че е започнал да разработва платформа за проследяване, базирана на блокчейн, в партньорство с Adents, доставчик на решения за сериализация на продукти и проследяване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене