НАЧАЛО Други

Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

юли 2, 2018 21:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

Докладът "Виртуални валути и паричната политика на централните банки: предстоящи предизвикателства", поръчан от Комитета по икономически и парични въпроси, съдържа множество подкрепящи изявления за виртуалните валути ("ВВ").

Европейският парламент е казал на депутатите да не „забраняват“ или „да пренебрегват“ криптовалутите в нов доклад, публикуван тази седмица, предвиждайки, че те „ще останат с нас за известно време“.

Публикуването му диверсифицира широката позиция на ЕС по отношение на технологията, която продължава да включва правни проекти за наблюдение на употребата от страна на жителите и запазване на анонимността.

„Благодарение на технологичните им качества, техните глобални транзакционни мрежи са сравнително безопасни, прозрачни и бързи“, пише в резюмето на доклада, описвайки ВВ като „съвременна форма на частни пари“.

Това им дава добри перспективи за по-нататъшно развитие. Те обаче остават малко вероятно да оспорят доминиращата позиция на суверенните валути и централните банки, особено тези в основните валутни зони. Както и при други иновации, виртуалните валути представят предизвикателство пред финансовите регулатори, по-специално поради тяхната анонимност и трансграничен характер.

Тъй като традиционните медии и големите финансови фигури продължават да говорят ​​“смъртта“ на Биткойн, особено при сегашните ценови условия, перспективата на Европейския парламент изглежда уникална.

Освен че вярват в дълголетието на крипто, докладът има за цел да обори опозицията, като директно ги обвинява, че са „грешни“, ако смятат, че технологията за крипто е всъщност незаконна апаратура.

Специално се споменават констатациите на икономиста Робърт Шилер, който през последните години стана известен с неговите мечи настроения по отношение на Bitcoin.

„Икономистите, които се опитват да отхвърлят обосновките и значението на ВВ, като ги разглеждат като изобретения на „quacks and cranks“(Skidelsky, 2018), ново въплъщение на парична утопия или мания (Shiller, 2018), измама или просто като удобен инструмент за изпиране на пари, са грешни „, добавят авторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене

МВФ предупреждава Африка за рисковете от криптовалутите

Африка получи предупреждение от Международния валутен фонд (МВФ) за рисковете, които крие бързото приемане на крипто, изтъквайки, че само една четвърт от държавите в Субсахарска Африка са регламентирали официално криптовалутите.

ноември 26, 2022 17:03 1 мин. четене