НАЧАЛО Други

Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

юли 2, 2018 21:56 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Европейският парламент казват, че Р. Шилер не е прав за крипто

Докладът "Виртуални валути и паричната политика на централните банки: предстоящи предизвикателства", поръчан от Комитета по икономически и парични въпроси, съдържа множество подкрепящи изявления за виртуалните валути ("ВВ").

Европейският парламент е казал на депутатите да не „забраняват“ или „да пренебрегват“ криптовалутите в нов доклад, публикуван тази седмица, предвиждайки, че те „ще останат с нас за известно време“.

Публикуването му диверсифицира широката позиция на ЕС по отношение на технологията, която продължава да включва правни проекти за наблюдение на употребата от страна на жителите и запазване на анонимността.

„Благодарение на технологичните им качества, техните глобални транзакционни мрежи са сравнително безопасни, прозрачни и бързи“, пише в резюмето на доклада, описвайки ВВ като „съвременна форма на частни пари“.

Това им дава добри перспективи за по-нататъшно развитие. Те обаче остават малко вероятно да оспорят доминиращата позиция на суверенните валути и централните банки, особено тези в основните валутни зони. Както и при други иновации, виртуалните валути представят предизвикателство пред финансовите регулатори, по-специално поради тяхната анонимност и трансграничен характер.

Тъй като традиционните медии и големите финансови фигури продължават да говорят ​​“смъртта“ на Биткойн, особено при сегашните ценови условия, перспективата на Европейския парламент изглежда уникална.

Освен че вярват в дълголетието на крипто, докладът има за цел да обори опозицията, като директно ги обвинява, че са „грешни“, ако смятат, че технологията за крипто е всъщност незаконна апаратура.

Специално се споменават констатациите на икономиста Робърт Шилер, който през последните години стана известен с неговите мечи настроения по отношение на Bitcoin.

„Икономистите, които се опитват да отхвърлят обосновките и значението на ВВ, като ги разглеждат като изобретения на „quacks and cranks“(Skidelsky, 2018), ново въплъщение на парична утопия или мания (Shiller, 2018), измама или просто като удобен инструмент за изпиране на пари, са грешни „, добавят авторите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Инвестирайте в своето бъдеще със събитието FinX на 10 септември

Всяка мечта започва с инвестиция! Присъединете се към FinX – най-голямото събитие за инвестиции и финансови технологии в България!

август 18, 2022 13:34 1 мин. четене