НАЧАЛО Алткойни

Evergrande може да се окаже най-голямата измама в историята

20.03.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Evergrande може да се окаже най-голямата измама в историята

Evergrande, китайският гигант в сферата на недвижимите имоти, който изпитва затруднения, заедно със своя основател Хуй Ка Ян, е обвинен, че е завишил приходите си със зашеметяващите $78 милиарда през двете години, предшестващи неизпълнението на дълга на компанията.

Регулаторът на финансовите пазари в страната наложи голяма глоба от $583.5 милиона на бизнеса на компанията на континента, Hengda Real Estate. Освен това г-н Хуй Ка Ян е изправен пред възможността за доживотна забрана за достъп до финансовите пазари на Китай.

Вината за предполагаемите финансови нарушения до голяма степен се хвърля върху Хуй Ка Ян, някога най-богатия човек в Китай, с обвиненията, че е наредил на служителите си изкуствено да завишат годишните финансови резултати на Hengda през 2019 г. и 2020 г. Според подадената от Evergrande информация до фондовите борси в Шънджън и Шанхай, на самия г-н Хуй е наложена глоба в размер на $6.5 милиона.

През септември миналата година г-н Хуй, който е и председател на компанията, попадна под полицейско наблюдение в рамките на разследване по подозрение за “незаконни престъпления“. Това скорошно развитие на събитията следва обещанието на Китайската комисия за регулиране на ценните книжа да се справи с измамите с ценни книжа и да осигури защита на дребните инвеститори.

Въпреки че Бърни Мейдоф запазва статута си на най-известната фигура в областта на финансовите измами през последните 16 години, изглежда, че може да се появи нов претендент, а именно Хуй Ка Ян.

Падането на Evergrande през 2021 г. бележи края на тригодишното му управление като най-голямата и най-ценна компания за недвижими имоти в света. По време на нейния пик успехът на Evergrande изстреля Хуи до позицията на най-богатия човек в Китай.

Въпреки това, когато китайският пазар на недвижими имоти започна да запада, финансовите несъответствия на Evergrande ставаха все по-очевидни. Освен това през 2023 г. компанията обявява фалит и според информацията е на ръба на ликвидацията.

Сравнявайки мащаба на измамата, $78-те милиарда, приписвани на Evergrande и Хуй Ка Ян, са повече от сумата, придобита при измамата на Мейдоф на стойност $65 милиарда, извършена в продължение на няколко десетилетия.

Ако се коригира спрямо инфлацията обаче, измамата на Мейдоф ще надмине тази на Evergrande, възлизайки на малко под $100 милиарда.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Tether са издали USDT на стойност $1 милиард “от въздуха”

На 16 април, което съвпадна със значителните загуби на пазара на криптовалути, Tether добави в обращение USDT на стойност $1 милиард.

17.04.2024 15:06 2 мин. четене

2 криптовалути с голям потенциал на фона на конфликта между Иран и Израел

Геополитическото напрежение между Иран и Израел хвърли сянка върху пазара на криптовалути, предизвиквайки опасения в световен мащаб.

17.04.2024 14:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Binance добавя 6 нови алткойн двойки за търговия

За да подобри търговския опит на потребителите и да разшири възможностите за търговия, Binance представи нови двойки за търговия и услуги за ботове за търговия на своята спот платформа.

16.04.2024 21:06 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.