НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid

ФЕВ. 4, 2019 10:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid

Първата банка, която официално прие xRapid на Ripple, заяви, че успешно прилага технологията.


В ново интервю с Trade Finance Global, отговорника за спазване на правилата и операциите в банката, Греъм Брайт, казва, че разработчиците му работят сериозно върху проекта, за да гарантират, че всичко върви гладко.

Вече създадохме cloud-базирано блокчейн приложение за търговско финансиране, така че беше лесно решение да се присъединим към други участници в Ripple за първия проект, а именно с помощта на услугата xCurrent, където институциите могат незабавно да уредят трансгранични плащания с проследяване от край до край и прозрачност.

Използването на XRP дигитални активи (които не са добити или подложени на волатилност в цените) чрез регистрирани борси, които минимизират разходите за ликвидност, на местните получатели може да се изплаща в местна валута, подпомагайки сигурния паричен поток и намалявайки ограниченията на паричните потоци.

Досега банката не разкрива данни за реални транзакции, направени с помощта на xRapid.


Ripple стартира xRapid за търговско производство през октомври. Софтуерното решение е проектирано да бъде съобразено с регулаторните изисквания начин за банките и финансовите институции да използват XRP.

Това по същество позволява на компаниите да конвертират своята местна валута в XRP и да изпратят дигиталния актив в друга страна, където той веднага се превръща обратно в фиат. Целият процес е проектиран да отнеме няколко минути от началото до края, като времето, през което средствата са в XRP, се ограничават само до секунди.

Euro Exim Bank е със седалище в Сейнт Лусия и има представителство в Лондон. Компанията е специализирана в „свързване на корпоративни купувачи и продавачи, което позволява на бизнеса да изнася и внася икономично и ефикасно стоки и услуги“.

Според уебсайта си, банката има международен банков лиценз клас А и ѝ е разрешено да управлява международен бизнес от Сейнт Лусия.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус заяви, че очаква десетки банки да използват xRapid тази година. Досега Euro Exim Bank е първата и единствена банка, която се регистрира.


Ripple разполага с повече от 200 банки и финансови институции на борда с другото си решение за трансгранично плащане xCurrent, което не използва XRP.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Данните показват, че мрежата на Chainlink нараства експоненциално

Всеки ден се създават повече адреси и броят на притежателите продължава да нараства. Позитивността около LINK може да се види във всички платформи за социални медии, което може да е признак за предсто...
ФЕВ. 24, 2020 20:00 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големи развития предстоят за Cardano

Поне така твърди Чарлз Хоскинсън.В публикация от 22-ри февруари, съоснователят на Cardano - Чарлз Хоскинсън каза на общността да се подготвят за нещо голямо, което предстои в следващите няколко мес...
ФЕВ. 24, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Enjin вече е пуснат в Етериум Mainnet

Разработчиците на игри и приложения вече ще могат да интегрират криптовалути в своите продукти, без да се налага да пишат сложен код.Enjin, компанията, която стои зад блокчейн проекта, обяви старта на...
ФЕВ. 23, 2020 14:35 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP е позициониран за голям спад

Изглежда, че криптовалутата е в несигурно положение, тъй като в момента е попаднала в мечи технически модел, който би могъл да я тласне значително по-ниско в краткосрочен план.Това, съчетано с факта, ...
ФЕВ. 23, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света