НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid

ФЕВ. 4, 2019 10:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Euro Exim Bank и интеграцията на xRapid

Първата банка, която официално прие xRapid на Ripple, заяви, че успешно прилага технологията.


В ново интервю с Trade Finance Global, отговорника за спазване на правилата и операциите в банката, Греъм Брайт, казва, че разработчиците му работят сериозно върху проекта, за да гарантират, че всичко върви гладко.

Вече създадохме cloud-базирано блокчейн приложение за търговско финансиране, така че беше лесно решение да се присъединим към други участници в Ripple за първия проект, а именно с помощта на услугата xCurrent, където институциите могат незабавно да уредят трансгранични плащания с проследяване от край до край и прозрачност.

Използването на XRP дигитални активи (които не са добити или подложени на волатилност в цените) чрез регистрирани борси, които минимизират разходите за ликвидност, на местните получатели може да се изплаща в местна валута, подпомагайки сигурния паричен поток и намалявайки ограниченията на паричните потоци.

Досега банката не разкрива данни за реални транзакции, направени с помощта на xRapid.


Ripple стартира xRapid за търговско производство през октомври. Софтуерното решение е проектирано да бъде съобразено с регулаторните изисквания начин за банките и финансовите институции да използват XRP.

Това по същество позволява на компаниите да конвертират своята местна валута в XRP и да изпратят дигиталния актив в друга страна, където той веднага се превръща обратно в фиат. Целият процес е проектиран да отнеме няколко минути от началото до края, като времето, през което средствата са в XRP, се ограничават само до секунди.

Euro Exim Bank е със седалище в Сейнт Лусия и има представителство в Лондон. Компанията е специализирана в „свързване на корпоративни купувачи и продавачи, което позволява на бизнеса да изнася и внася икономично и ефикасно стоки и услуги“.

Според уебсайта си, банката има международен банков лиценз клас А и ѝ е разрешено да управлява международен бизнес от Сейнт Лусия.

Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус заяви, че очаква десетки банки да използват xRapid тази година. Досега Euro Exim Bank е първата и единствена банка, която се регистрира.


Ripple разполага с повече от 200 банки и финансови институции на борда с другото си решение за трансгранично плащане xCurrent, което не използва XRP.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Лайткойн (LTC) бележи силен старт на декември

Всъщност инвеститорите в 'сребърната криптовалута' претърпяха загуби и монетата преобърна целия си растеж от първата половина на месеца.Но през декември Лайткойн (LTC) може да види отскок, ако не загу...
ДЕК. 1, 2021 15:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Algorand може да види значителна активност

Borderless Capital иска да използва своя фонд от $500 милиона, за да подкрепя проекти, захранващи "следващото поколение" децентрализирани проекти в блокчейна на Algorand.Фирмата за рисков капитал Bord...
ДЕК. 1, 2021 14:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale стартира Solana тръст

Компанията вече има близо $54 милиарда общи активи под управление.Новият тръст, който е 16-ият крипто инвестиционен продукт на компанията, ще инвестира единствено в Solana (SOL). Главният изпълнителен...
ДЕК. 1, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света