НАЧАЛО Алткойни

6 причини да инвестирате в XRP сега

февруари 3, 2019 20:18 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
6 причини да инвестирате в XRP сега

Въпреки изтощителния мечи пазар от 2018, Ripple никога не е преставал да учудва със своята страховита еволюция и все по-нарастващото приемане.

Началото на 2019 г. намира Ripple на второ място според CoinMarketCap, с една позиция пред дългогодишния си претендент, Етериум.

Ripple е един от най-амбициозните проекти на нашето време, проектиран да бъде нещо повече от обикновен платежен протокол. Платформата Ripple е протокол, базиран на блокчейн с отворен код, предназначен да позволява бързи и евтини транзакции, като надеждите са, че един ден ще революционизира международните транзакции в световен мащаб, както и голяма част от финансовата сфера.

Ripple е създаден предимно, за да обслужва банките и най-големите финансови институции в света и се вижда във все повече заглавия, благодарение на интересните им развития през последните няколко месеца. Компанията успя да привлече толкова много внимание в индустрията, че все повече инвеститори обръщат погледа си към Ripple.

Може да се каже, че въодушевлението, което Ripple среща е оправдано, тъй като платформата има няколко забележителни постижения зад себе си. Ripple е в състояние да обработва всяка сделка добре в рамките на 4 секунди (много по-бързо от повечето криптовалути), таксите са много ниски и позволява международни финансови транзакции, с достъпни по целия свят плащания.

Друго твърдение за истинския успех на Ripple е неговото ползотворно партньорство с повече от 100 банки по целия свят, включително някои от най-големите имена в бранша.

Протоколът за транзакции е уникален

В сърцето на Ripple има разширен протокол за транзакции на платформата. Проектиран да фиксира всички проблеми, свързани с изпращането на пари в международен план, протоколът позволява на потребителите да прехвърлят дигитални валути, фиатни валути и дори информация бързо, и без усилия. И двамата участници в обменния процес имат достъп до много сигурен канал, което прави Ripple много полезен както за големи банкови институции, така и за физически лица.

Благодарение на гореспоменатите мащабни партньорства, които Ripple в момента пуска, можете да очаквате, че протокола ще предложи още повече в бъдеще.

Може да се похвали с изключителни скорости на транзакциите

В момента, Ripple има общ капацитет от 50 000 TPS (транзакции в секунда), което е впечатляващо, откъдето и да се погледне. За справка, Visa (един от най-големите дигитални платежни процесори в света) има ограничение от 24 000 транзакции в секунда. Тази скорост, съчетана с надеждността на платформата, би трябвало да помогне за постигането на още по-голямо приемане през следващите месеци.

Подкрепен е от брилянтен екип

Ripple има някои много големи имена зад себе си. Финтех компанията от Сан Франциско е основана през 2012, въпреки че корените на проекта датират от 2004 г. Тя е създадена от Джед МакКейлеб и Крис Ларсен, двама брилянтни умове. Днес в екипа участват главен изпълнителен директор Брад Гарлингхаус, главен технически директор Стефан Томас и главният криптограф Дейвид Шварц.

Технологичните гиганти инвестират в Ripple

Интелигентни решения, много работа и всички правилни връзки правят Ripple крипто гиганта, който е днес. В момента компанията е подкрепена от големи инвеститори като Cambridge Global Payments, Star One Credit Union, BBVA, SEB, SBI Remit, eZforex, както и технологични гиганти като Google, Apple, Airbnb, Asana, BuzzFeed, Coinbase, Facebook, Twitter и Snap.

XRP на Ripple все още е евтин

Това може да се окаже изненада, особено като се има предвид факта, че е на второ място по пазарна капитализация. Истината обаче е, че XRP на Ripple е една от малкото топ криптовалути, които могат да бъдат закупени за по-малко от $1. Това го прави подходящ дори за инвеститори с ниски бюджети.

Няма реална конкуренция

Въпреки че Stellar се смята за главния конкурент на Ripple (тъй като и двата проекта са съосновани от Джед МакКейлъб), има серия от различия, които ще докажат това, че компанията няма аналог. Може би най-голямата разлика между Stellar и Ripple е философска. Докато Ripple е проектиран от самото начало, за да се хареса на банките и големите корпорации, целта на Stellar е да предостави евтини финансови услуги за хората, които нямат достъп до банки и хората от тепърва развиващите се страни в света.

Заключение

Важно е да се разбере, че всички инвестиции в крипто идват с определени рискове. Въпреки това, като се има предвид всичко споменато по-горе, ниската входна бариера, ниската цена на неговия токен и факта, че Ripple е толкова популярен и има такива силни партньорства, това без съмнение е много добра инвестиционна възможност за всеки, който иска да изкара пари през следващите години.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини