НАЧАЛО Алткойни

Ето защо този алткойн скочи със 180% за седмица

февруари 22, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо този алткойн скочи със 180% за седмица

RSK Infrastructure Framework (RIF) преживя значителен скок в цената наскоро, демонстрирайки тренд в Биткойн Defi.

През изминалия ден RIF поскъпна с 90%, като се покачи от $0.09, достигайки $0.17, след което се отдръпна до текущата си цена от $0.14.

Проектът, който IOVlabs стартира през 2019 г., създаде протокол от трети слой върху Биткойн, за да разшири полезността на водещата криптовалута и да осигури шлюз, който опростява използването ѝ в DeFi приложения.

Сигурността на Биткойн, възможностите за смарт договори на Етериум

RIF е изграден върху Rootstock – блокчейн, който има за цел да съчетае сигурността на Биткойн с възможностите за смарт договори на Етериум. Този подход създава уникална рамка, която осигурява сигурна, мащабируема и ефективна платформа за изграждане на децентрализирани приложения.

Протоколът, разработен от RIF, е предназначен да допълва Биткойн, като позволява на разработчиците и потребителите да се възползват от предимствата както на технологията Rootstock, така и на сигурността на BTC.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Създателят на световната мрежа критикува крипто


Актуализирана пътна карта и нови продукти на RIF

Възходът на RIF идва на фона на нарастващото вълнение около базираните на Биткойн незаменяеми токени (NFT), които набират популярност през последните седмици.

В актуализираната пътна карта на RIF, публикувана на 6 февруари, подробно са описани плановете за пускане на няколко продукта в основната мрежа и за въвеждане на имена на домейни, захранвани с BTC.

Тази актуализация на пътната карта спомогна за рязкото покачване на цената на RIF, демонстрирайки силното търсене на базирани на Биткойн DeFi решения.

Скорошно представяне на RIF

Алткойнът е 240-ата позиция по пазарна капитализация към момента на писане на статията. Въпреки че се повиши със 180% през последната седмица, тя остава с около 70% под историческия си връх от $0.45, достигнат през април 2021 г.

Този неотдавнашен скок на цената е част от по-широка тенденция на повишен интерес към Defi, при която все по-голям брой инвеститори се насочват към сектора. Силното представяне на RIF е свидетелство за все по-нарастващото търсене на Defi решения, изградени върху сигурната и децентрализирана платформа на Биткойн.

Други монети BTC-DeFi във възход

RIF не е единствената BTC-DeFi монета, която преживява ценови скок. Stacks (STX) е поскъпнала с повече от 100% през последните 7 дни. Stacks е изградена върху Биткойн и има за цел да създаде нов вид интернет, който се захранва от децентрализирани приложения. Подобно на RIF, Stacks се стреми да използва сигурността на Биткойн и възможностите за смарт договори на Етериум, за да създаде уникална DeFi екосистема върху водещата криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене