НАЧАЛО Биткойн

Ето защо не трябва да продавате вашия Биткойн според експерт

17.03.2024 21:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо не трябва да продавате вашия Биткойн според експерт

След като достигна връх над $73,000, Биткойн (BTC) отбеляза спад от 2% през последните 7 дни, според данни на CoinMarketCap, търгувайки се на цена от $68,000.

Тази низходяща тенденция може да накара инвеститорите да обмислят продажбата на своите авоари. Въпреки това, дали продажбата наистина е оптималното решение? Лорънс Лепард, инвестиционен мениджър в Equity Management Associates, предложи провокираща мисълта гледна точка в последния епизод на Coin Stories Podcast.

Той предупреди срещу импулсивната реакция на продажба по време на пазарни спадове, като посочи угризенията на съвестта, изпитвани от онези, които са напуснали пазара, когато цената на Биткойн е отбелязала значителен спад. Лепард изрази убедеността си в HODL стратегията, като подчерта:

Биткойн ентусиастите могат да натрупат богатство, когато тези монети достигнат стойност от един милион долара всяка.

Лепард твърди, че дори при цена от $72,000 Биткойн остава привлекателна инвестиция. Той коментира:

Закупуването му на цена от $72,000 днес може да изглежда като надплащане… На практика всички, които участват в Биткойн, смятат, че са пристигнали твърде късно и плащат прекомерно, докато не мине около десетилетие и изведнъж притежаването на една монета не изглежда значимо!

Той също така се застъпи за Биткойн като по-добър метод за запазване на богатството, тъй като той е неподатлив на обезценяване на валутата.

Обсъждайки променливия характер на пазара на Биткойн, Лепард наблегна на модела на “по-високи върхове и по-високи дъна” въпреки периодичните спадове. Той отбеляза, че волатилността постепенно намалява с течение на времето. Въпреки това за всички инвеститори е от решаващо значение да бъдат подготвени да я управляват ефективно.

Той предупреди да не се използва ливъридж в инвестициите поради рисковете, свързани със значителни спадове, като вместо това подкрепи усредняването на разходите (DCA) като по-безопасна инвестиционна тактика.

Лепард подчерта, че поддържането на дългосрочна перспектива обикновено води до печалби въпреки временното намаляване на покупателната способност. Той посъветва инвеститорите да разглеждат пазарните спадове като възможности за покупки, а не за продажби.

Въпреки че понастоящем Биткойн не попада в традиционните рамки на данъка върху недвижимите имоти, Лепард предположи, че развиващите се финансови нужди на правителствата могат да подтикнат към приемането на иновативни методи за данъчно облагане, които потенциално да включват данъци върху нереализираните печалби.

С поглед към бъдещето на BTC той отбеляза:

Биткойн в крайна сметка ще послужи като основополагащ слой на парите, тъй като неговите характеристики надхвърлят тези на долара, което ще доведе до постепенното му остаряване.

Макар и амбициозна, визията на Лепард за Биткойн като бъдеща основа на паричната система отчита значителния период от време и еволюцията, необходими за такъв преход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.