НАЧАЛО Алткойни

Ето защо може да не видим спот Етериум ETF тази година

04.03.2024 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо може да не видим спот Етериум ETF тази година

Борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) отбелязаха значителен успех, което предизвика интерес към подобни предложения за други криптовалути като Етериум (ETH).

Въпреки този оптимизъм, правният експерт Джейк Червински представи особено мнение. Той предположи, че разглежданите заявления за спот Етериум ETF могат да срещнат съпротива от страна на Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Червински освен това посочи евентуалните причини за потенциален отказ от страна на SEC. Той отбеляза, че одобряването на спот Етериум ETF може да доведе до ескалиране на политическия натиск върху регулаторния орган. Правейки паралели с отпора, с който регулаторите се сблъскаха след одобряването на Биткойн ETF, той подчерта склонността на SEC да се съобразява с политическите програми, дори за сметка на правната неяснота.

Освен това Червински твърди, че неотдавнашното одобрение на Биткойн ETF  е подхранило спекулативното пазарно поведение, обикновено наричано “животински дух“, при което цените се определят от емоции, а не от фундаментални фактори. Като се има предвид скокът на Биткойн над $60,000 след одобрението на ETF, който до голяма степен се дължи на увеличените институционални инвестиции, Червински очаква подобно въздействие от одобрението на Етериум ETF.

В светлината на тези фактори Червински прогнозира, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси може да отхвърли заявленията за ETF за Етериум, за да запази регулаторния надзор. 

Въпреки широко разпространеното очакване около интереса на BlackRock към ETF за Етериум, Червински призова за предпазливост. Той предупреди да не се приема, че участието на BlackRock гарантира регулаторно одобрение, подчертавайки правомощията на SEC в процеса на одобрение.

Червински предположи, че Комисията по ценни книжа и фондови борси може да накара BlackRock и други емитенти на Етериум ETF да оттеглят заявленията си, което е често срещано явление в регулаторните процедури.

Макар че статутът на BlackRock като най-голямата компания за управление на активи в света и нейният опит с успешни заявления за ETF са значими, Червински подчерта отношенията на сътрудничество между BlackRock и SEC. Той смята, че ако SEC поиска оттегляне на заявленията за ETF, BlackRock и други компании вероятно ще се съобразят, подчертавайки регулаторното влияние в процеса на одобрение. Все пак според данн

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.