НАЧАЛО Биткойн

Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

02.05.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цената на Биткойн може да е достигнала дъното

Между 30 април и 1 май цената на Биткойн се понижи с 11.5% до $56,522. Въпреки този спад ликвидациите на лонг позиции с ливъридж възлизат на $172 милиона.

Това което е сравнително ниска стойност, като се има предвид, че преди срива на цените открития интерес към BTC фючърсите възлизаше на $28.9 милиарда. Това предполага, че бичите инвеститори не са били изненадани от движението.

Анализаторите очакват намаляване на несигурността след речта на Джером Пауъл в края на двудневното заседание на Съвета по паричната политика на Федералния резерв на 1 май. Макар че Фед запази лихвените проценти на равнище 5.25%, продължават опасенията относно способността на Министерството на финансите на САЩ да финансира държавния бюджет.

На 30 април доходността на двугодишните облигации на Министерството на финансите на САЩ достигна най-високото си равнище от пет месеца насам – 5.06%, отразявайки търсенето на по-висока възвръщаемост от страна на инвеститорите в условията на засилен риск след обявяването на дефицит от $1.07 трилиона за първата половина на 2024 г. Нарастващите лихвени разходи по дефицита, произтичащи от повишаването на лихвените проценти от страна на Фед през 2023 г., допринесоха за пазарното безпокойство.

Корекцията на цената на Биткойн съвпада с по-широките макроикономически спадове, което засилва нежеланието на инвеститорите да поемат риск. Индексът Russell 2000 и цените на петрола WTI отбелязаха значителни спадове през последния месец, отразявайки пазарните нагласи.

Въпреки тези предизвикателства, корекцията на цената на Биткойн може би наближава своето дъно. BTC миньорите все още не са показали признаци на капитулация, според оценките на изходящите потоци от майнърите към борсите. Освен това индексът Hashrate, който отчита трудността на мрежата и цената на Биткойн, остава относително стабилен въпреки 57% спад в хaшрейта.

Макар че оптимизмът може да е нараснал след бележките на Федералния резерв и отсъствието на опасения от капитулация на миньорите, последните тенденции на пазарите в САЩ рисуват противоположна картина. По-специално, през последните пет търговски дни се наблюдаваха нетни изходящи потоци на обща стойност $635 милиона от котираните в САЩ за спот Биткойн ETF.

Тези констатации подчертаха значението на инвестиционните потоци за влиянието върху динамиката на цената на Биткойн. Значителните изходящи потоци от ETF показват предпазлив подход сред инвеститорите, което поставя под съмнение устойчивостта на нивото на подкрепа от $56,500.

По същество, макар че положителните събития като комуникацията с Федералния резерв и стабилността на миньорите могат да предложат известно успокоение, продължаващата тенденция на отлив от американските ETF-и предполага продължаваща несигурност и потенциален натиск за понижаване на цената на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Спад на новите Биткойн адреси – каква е причината?

Мрежата на Биткойн преживява значителен спад в създаването на нови адреси, достигайки най-ниското си ниво от юли 2018 г.

20.05.2024 8:30 1 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.