НАЧАЛО Биткойн

Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

02.05.2024 2:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ерата на Биткойн тепърва ще разгърне своя потенциал според макро експерт

Според макро експерта Лин Алдън, пътят на Биткойн към превръщането му във важен клас активи ще продължи повече от десетилетие.

Обръщайки се към публика, събрана от подкаста What Bitcoin Did, Олдън предполага, че мнозина очакват технологии като Биткойн бързо да променят коренно установените системи.

Тя обаче подчертава, че реалната промяна се развива за продължителен период от време и потенциалното въздействие на Биткойн върху финансовия пейзаж се подценява.

Олдън подчертава, че трансформиращата сила на Биткойн няма да се прояви в кратък период от време. Вместо това тя вярва, че това ще се развие в продължение на няколко десетилетия, надминавайки очакванията на мнозина.

Като прави паралели с технологичния напредък, Олдън отбелязва, че хората често преценяват погрешно скоростта на промяната, като същевременно подценяват крайната й величина.

Тя прогнозира постепенна, но значителна трансформация в платежните системи, избора за съхранение на стойност и процентите на успешни инвестиции през следващите 30 или повече години.

Въпреки че признава сравнително малката пазарна капитализация на Биткойн в сравнение с установените класове активи, Олдън предвижда промяна във времето.

Тя очаква BTC постепенно да навлезе в пазарния дял на други активи като спестовни сметки и държавни облигации.

Въпреки потенциалната съпротива от страна на националните държави, която според нея вече е започнала, Олдън вижда растежа на Биткойн като продължаващ сценарии с разривен потенциал.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.