НАЧАЛО Биткойн

Ето защо цената на Биткойн се изстреля до нов исторически връх

06.03.2024 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо цената на Биткойн се изстреля до нов исторически връх

Биткойн (BTC) наскоро достигна нов важен етап, надхвърляйки границата от $69,300, с което надхвърли предишния си връх от $69,045, достигнат през ноември 2021 г.

Антъни Помплиано, основател на Pamp Investments, изтъкна различни фактори, движещи възходящата траектория на Биткойна, по време на интервю за CNBC.

По-специално, неотдавнашното одобрение на Биткойн ETF означава нарастващо масово приемане и значителен приток на капитали към крипто пазара. Особено внимание заслужава управляваният от BlackRock ETF, който отбеляза забележително увеличение на активите с $1 милиард в рамките на един ден, като сега те възлизат на $11 милиарда.

Нещо повече, историческите тенденции показват, че надхвърлянето на исторически връх често предизвиква бързо удвояване на цената – модел, наблюдаван при предишни пазарни цикли. След като Биткойн преодолее познатите ценови прагове, пазарът преоценява стойността му при отсъствието на исторически нива на съпротива, навлизайки във фаза на ценово откритие и навлизане в неизследвана територия.

Помплиано също така подчерта значението на предстоящото халвинг събитие, което се очаква да намали новото предлагане на Биткойн, което потенциално може да доведе до повишаване на цените с по-бърз от очаквания темп.

Появиха се няколко оптимистични прогнози относно бъдещата цена на Биткойн, като влиятелни фигури в крипто общността предвиждат значителни увеличения след халвинга. Антъни Скарамучи, основател на SkyBridge Capital, очаква цената на Биткойн да се покачи до поне $170,000 след халвинга, като се опира на исторически данни от предишни халвинг цикли, за да подкрепи прогнозата си.

Майк Новограц от Galaxy Digital споделя този оптимизъм, определяйки халвинга като ключов катализатор за достигане на нови върхове в цената на Биткойн. Адам Бек, главен изпълнителен директор на Blockstream и забележителна фигура, спомената в белия лист на Биткойн от Сатоши Накамото, предвижда, че Биткойн може да достигне $100,000 още преди халвинг събитието.

Том Лий, съосновател на Fundstrat, направи смела прогноза по CNBC, предвиждайки, че Биткойн ще достигне $150,000  в рамките на следващата година и невероятните $500,000 в рамките на пет години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн скоро ще ликвидира мечките според крипто анализатор

Известен блокчейн анализатор предполага, че Биткойн (BTC) мечките ги очакват трудни времена след неотдавнашната корекция на криптовалутата.

17.04.2024 13:00 1 мин. четене

Шокираща прогноза за хонконгските Биткойн ETF

Комисията по ценни книжа и фючърси (SFC) на Хонконг даде условни разрешения на трима мениджъри на активи да започнат емитирането на спот фондове, за Биткойн и Етериум (ETF).

17.04.2024 11:00 2 мин. четене

Ето колко Биткойн ви трябва, за да станете милионери според Майкъл Сейлър

Председателят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър, потвърди твърдата си вяра в безграничния потенциал на Биткойн, като подчерта значението му като инвестиция.

17.04.2024 10:00 2 мин. четене

Прогноза: Цената на Етериум може да се срине с 60%

Известният крипто аналитик и трейдър Бенджамин Коуен наскоро изрази опасения относно потенциала за значителен спад на цената на Етериум (ETH).

17.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.