НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн няма скоро да приключи възхода си

18.02.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн няма скоро да приключи възхода си

Последните движения на цената на Биткойн ([BTC) достигнаха нови нива през последните няколко дни, което накара много притежатели да продават.

Въпреки тези разпродажби някои показатели показват, че е налице постоянен приток на капитали.

Неотдавнашната промяна в ценовия диапазон на Биткойн оказа влияние върху краткосрочната траектория на нетната реализирана печалба/загуба, достигайки най-високата си точка от 2021 г. насам. Според графиката на Glassnode тази конкретна категория притежатели е регистрирала нетна реализирана печалба/загуба от над $647 милиона. 

Това предполага, че печалбите се реализират активно във веригата. Тъй като цената продължава възходящия си тренд, това е сигнал за приток на капитали, което помага за абсорбиране на активността на страната на продажбите. откритият интерес към биткойн потвърждава по-голям приток на капитали

Активното вливане на повече капитал в Биткойн от страна на трейдърите бе допълнително подкрепено от метриката на откритият интерес (OI) на BTC. Проучване на метриката на CryptoQuant показа, че OI на Биткойн вече е над $13 милиарда.

Отвореният интерес отразява общия брой на отворените лонг и шорт позиции на BTC. Продължаващият ръст на отворения интерес предполага приток на повече капитал, което потенциално допринася за по-нататъшен възходящ импулс на цената на BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.