НАЧАЛО Биткойн

Ето защо Биткойн се изстреля до $35,000

октомври 24, 2023 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо Биткойн се изстреля до $35,000

Цената на Биткойн се покачи до границата при $35,000, отбелязвайки най-високата си стойност от май 2022 г. насам и 20% ръст за последните 7 дни.

Това значително увеличение се дължи на няколко фактора, които надхвърлят обикновените спекулации. Някои от основни причини:

Очакване на одобрението на спот Биткойн ETF на BlackRock

Основният катализатор зад този скок според мнозина е нарастващото очакване, свързано с потенциалното одобрение на спот Биткойн ETF, по-специално на BlackRock.

Тези настроения набраха скорост след оповестяването на Скот Джонсън, уважаван финансов адвокат от Davis Polk, който отбеляза:

Две неща ми хванаха окото от последното S-1 изменение на iShares (Blackrock): Те са получили CUSIP в подготовка за пускане на пазара. Възможно е да искат да започнат с пари в брой този месец.

Освен това изображение, разпространено в X, подчертаваше вписването на BlackRock iShares Bitcoin Trust в Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) с тикер IBTC.

Разрешаване на спора на Grayscale с Комисията по ценните книжа и фондовите борси

В продължаващия спор между Grayscale и Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) беше постигнат важен етап. Апелативният съд на окръг Колумбия приключи делото, принуждавайки SEC да преразгледа предишното си решение за отхвърляне на предложението на Grayscale за превръщане на нейния Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в спот ETF.

Това решение потвърждава първоначалното решение на съда отпреди два месеца, в което той критикува отказа на SEC като “произволен и капризен”. SEC реши да не обжалва решението, което прави последното действие на съда процедурно.

Шорт скуийз на Биткойн продавачите

Значителен сегмент от пазара се оказа от грешната страна, тъй като шорт продавачи претърпяха значителни загуби. Данните на Coinglass разкриват, че неотдавна са били ликвидирани значителни шорт позиции на фючърси върху BTC на стойност $161 миилиона, като днес са ликвидирани още $35 милиона.

Максимална болка за гама шортовете на пазара на опции

Сложният пейзаж на пазара на опции също изигра решаваща роля за влиянието върху движението на цената на Биткойн. Алекс Торн, ръководител на отдел “Фирмени проучвания” в Galaxy, обърна внимание на това явление, заявявайки:

Наближаваме максималната болка за гама шортовете.

Освен това както бе съобщено начинът, по който се позиционират маркетмейкърите на опции за Биткойн, има потенциала да засили интензивността на всяка възходяща ценова траектория за актива в краткосрочен план.

Алекс Торн доразви това, като отбеляза:

Създателите на пазара на опции в Биткойн са все по-кратки гами, когато спот цената на BTC се движи нагоре. […] Това би трябвало да засили експлозивността на всяко краткосрочно възходящо движение в краткосрочен план.

Подчертавайки допълнително тази тенденция, Торн посочи данни от Amber и обясни:

При цена $32,000 маркет мейкърите трябва да купят $20 милиона делта за всеки следващ 1% ръст.

Анализът на Торн изглежда е бил точен.

Гама скуиз се случва, когато цената на основният актив започне да се покачва много бързо в рамките на кратък период от време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.