НАЧАЛО Биткойн

Биткойн проби границата при $34,000 след 20% ръст за седмицата

октомври 24, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн проби границата при $34,000 след 20% ръст за седмицата

Цената на Биткойн достигна най-високата си стойност от май миналата година, подкрепена от положителните настроения относно борсово търгуван фонд за Биткойн.

Във вторник най-голямата криптовалута в света се търгува ниво около $34,200 към момента на изготвяне на статията, което представлява над 10% скок за послдните 24 часа и над 20% ръст за последните 7 дни. Преди да се задържи на това ниво обаче, цената на актива достигна най-високата си точка от май 2022 г. насам при $34,940 според CoinMarketCap,

Рязкото покачване на цената беше съпроводено от значително увеличение на обема на търговията с Биткойн, който нарасна до над $46.4 милиарда през последните 24 часа, отбелязвайки забележителен скок от 209% в рамките на същия период.

Очакванията за одобрението на Биткойн ETF нараснаха, след като съдът се произнесе в полза на мениджъра на активи, фокусиран върху крипто, Grayscale над Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) в опита му да превърне своя огромен Биткойн фонд Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) в ETF.

Миналата седмица SEC отказа да обжалва това решение в ключов срок, което породи надежди, че през следващите няколко месеца може да бъде одобрен ETF, свързан с Биткойн.

Одобрението на такъв ETF ще даде на инвеститорите начин да получат експозиция към движението на цените на Биткойн, без да притежават пряко криптовалутата.

Макар че Биткойн отбеляза най-значителен скок в цената, цялостната положителна тенденция подкрепи и други криптовалути. Родният токен на Етериум, ETH, отбеляза 7% ръст, достигайки $1,811 към момента на писане на статията, докато Solana (SOL) се е повишила с впечатляващите над 29% на седмичната графика, достигайки $31.5.

Освен това Dogecoin (DOGE) отбеляза 7% ръст, достигайки $0.067, докато Cardano (ADA) показа малко по-скромно повишение от 5%, достигайки $0.283.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Нов хардуерен Биткойн портфейл започва с предварителните поръчки в 95 държави

Block, под ръководството на Джак Дорси, бившия главен изпълнителен директор на Twitter, наскоро обяви началото на предварителните поръчки на Bitkey – физическо устройство, предназначено за сигурно съхранение на Биткойн.

декември 8, 2023 14:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор сподели тревожна прогноза – очаква ли се срив на цената?

Добре известен инвеститор предположи, че одобрението на спот Биткойн (BTC) борсово търгуван фонд (ETF) може да предизвика корекция на пазара на криптовалути.

декември 8, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.