Home

Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

25.09.2022 13:23 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето от какво зависи представянето на Биткойн – А. Хейс

Съоснователят на BitMEX Артър Хейс обръща внимание на ключово ниво на подкрепа, което би трябвало да притеснява трейдърите и инвеститорите, които са поставили дълги позиции на Биткойн (BTC).

В нова публикация в блога си Хейс казва, че Биткойн биковете трябва да са “притеснени” за ценовото ниво от $17,500 – област, коeто бележи настоящото дъно на мечия пазар за BTC.

Бившият главен изпълнителен директор на BitMEX казва, че представянето на Биткойн вероятно ще се определя от индекса на ликвидността на щатския долар – показател, който проследява количеството щатски долари в системата чрез размера на баланса на Фед, обратното изкупуване на Фед и баланса на общата сметка на Министерството на финансите на САЩ във Фед в Ню Йорк.

“Докато наблюдаваме колебанията на индекса на ликвидността в щатски долари и неговия импулс, нивото на Биткойн, за което дългите позиции трябва да се притесняват, е $17,500. Най-вероятното движение е повторно тестване на това дъно. Дали то ще удържи линията или не, зависи изцяло от траекторията на импулса на индекса на ликвидността на щатския долар. 

 

arthur-hayes-bitcoin-ethereum

Според Хейс ангажиментът на Фед да намали баланса си и склонността на американското министерство на финансите да емитира повече дълг за финансиране на правителството отнемат ликвидност от системата, което, както той отбелязва, не предвещава нищо добро за BTC.

Обръщайки се към Етериум (ETH), Хейс казва, че вторият по големина крипто актив по пазарна капитализация вероятно ще надмине Биткойн.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тези три криптовалути дават признаци на сила – Santiment


Въпреки това крипто капиталистът казва, че Етериум едва ли ще достигне цена от поне $10,000, както беше прогнозирал по-рано тази година, ако затягането на паричната политика в САЩ продължи.

Оставам убеден, че структурното намаляване на предлагането на ETH определено ще доведе до превъзходство спрямо Биткойн – но ако Фед и Министерството на финансите продължат с плановете си за намаляване на ликвидността в щатски долари, нямам голяма увереност в способността на ETH да достигне петцифрена стойност до края на годината.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Големи количества Биткойн отиват към борсите – каква е причината?

Напоследък се наблюдава ръст на Биткойн наличноститена борсите, като по данни на Glassnode през последния месец на борсите са прехвърлени около 64,000 BTC, което се равнява на около $4.1 милиарда.

19.07.2024 11:30 1мин. четене

Биткойн: Ще бъде ли обявен от Тръмп за стратегически резерв на САЩ?

Говори се, че бившият президент и настоящ кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп ще обяви Биткойн за „стратегически резервен актив“ на крипто конференция в Нашвил по-късно този месец. Този потенциален ход може да отбележи значителна промяна във финансовата стратегия на САЩ.

19.07.2024 10:00 2мин. четене

Приключи ли корекцията в цената на Биткойн?

Крипто стратег, който точно прогнозира корекцията преди халвинга, сега смята, че BTC навлиза във възходящ тренд.

19.07.2024 9:30 1мин. четене

Биткойн ще достигне $110,000 при следващото голямо рали

Очаква се водещата криптовалута да достигне $110,000 при следващото си голямо рали въпреки продължаващите опасения за тенденцията на „по-ниски върхове и по-ниски дъна“ на BTC графиката.

19.07.2024 8:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.