НАЧАЛО Други

Ето коя е най-голямата заплаха за САЩ според Робърт Кийосаки

октомври 18, 2023 8:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя е най-голямата заплаха за САЩ според Робърт Кийосаки

Робърт Кийосаки, известен инвеститор и автор на известната книга за лични финанси "Богат татко, беден татко", неотдавна изрази загриженост за потенциалния упадък на "американската империя".

Той обясни тази опасност не само с глобалното отхвърляне на щатския долар като доминираща резервна валута, но и с това, което той възприема като широко разпространен проблем: невежеството и липсата на финансово образование.

В интервю за подкаст с водещия Джон Макгрегър на 13 октомври той изрази силните си резерви, насочени по-специално към преподавателите. Кийосаки твърди, че според него много учители приличат на бюрократи и поради това не са подготвени да предадат на учениците си важни финансови знания.

Той откровено заяви:

Ако се доверявате на учителите в училище, сте в беда. (…) Когато осъзнаете, че училищните учители не са добре запознати – цялото ми семейство се състои от педагози – те по същество функционират като бюрократи. Бихте ли потърсили финансов съвет от бюрократ?

Кийосаки критикува още образователната система в САЩ, като твърди, че тя по-скоро индоктринира, отколкото просвещава, и изразява съжаление за разпространението на това, което според него е широко разпространена глупост и липса на информираност. Той порица онези, които прекалено хвалят образованието и училищата на децата си, като счита подобно поведение за “отричане”, и твърди, че според него децата са подложени на интелектуална манипулация.

Преди това Кийосаки отбеляза няколко други потенциални заплахи за икономиката на САЩ. Сред тях са призраците на хиперинфлацията, въвеждането на дигитална валута на централната банка (CBDC) и предполагаемото изкривяване на фактическата информация относно ръста на работните места от страна на правителството.

За да се смекчи потенциалното въздействие на тези фактори, Кийосаки се обяви за диверсификация на инвестициите. Той предложи да се обмислят благородни метали като злато и сребро, както и нетрадиционни активи като криптовалути, със специален акцент върху Биткойн (BTC).

По-рано тази година Кийосаки също така предупреди за нарастващата съпротива сред страните, особено в групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка), срещу отстъпването пред това, което той характеризира като доминираща позиция на САЩ. Освен това той изказа мнение, че в случай на икономически спад Биткойн може да достигне зашеметяващата цена от $1 милион.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.