НАЧАЛО Други

Ето към какви дивидентни акции е най-добре да се насочим

08.05.2024 1:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето към какви дивидентни акции е най-добре да се насочим

За инвеститорите, търсещи дивиденти, е време да насочат вниманието си към качеството вместо към незабавното удовлетворение.

Въпреки че високодоходните акции може да изглеждат изкушаващи, препоръчва се предпазливост, тъй като икономическата среда остава стабилна, което потенциално ограничава намаляването на лихвените проценти от Федералния резерв.

Въпреки че акции като Altria с дивидентна доходност над 9% може да изглеждат привлекателни в среда с ниски лихвени проценти, настоящата икономическа сила предполага друго.

Вместо да се преследват най-високите доходности, експертите препоръчват да се изследват акции, предлагащи баланс между доход и финансова стабилност.

Тези акции, като основни продукти за потребление като General Mills и Coca-Cola, могат да се похвалят със солидни финансови показатели въпреки скорошното слабо представяне.

Освен това компании като Snap-On и Starbucks, с устойчив потенциал за растеж на дивидентите, представят атрактивни инвестиционни възможности със средна доходност около 2.6%.

Даването на приоритет на компаниите, способни да увеличат дивидентите в условията на нарастващи лихвени проценти, е от решаващо значение.

Като се фокусират върху качествени акции с по-ниски, но устойчиви доходи от дивиденти, инвеститорите могат да намалят рисковете и да осигурят дългосрочен растеж на портфолиото.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.