НАЧАЛО Биткойн

Ето къде може да е върха на Биткойн според икономист

13.05.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето къде може да е върха на Биткойн според икономист

Известният икономист Тимъти Питърсън наскоро предложи интригуващи прозрения за бъдещата траектория на цената на Биткойн, базирайки се на известните си анализи на пазарите на криптовалути.

Прогнозите на Питърсън се коренят в историческото поведение на цените на Биткойн, по-специално в модела му на отдръпване след достигане на исторически върхове, последвано от последователно преодоляване на предишния връх.

Според анализа на Питърсън, Биткойн обикновено претърпява отдръпване от историческия си връх със средна продължителност от около 320 дни, преди отново да надмине предишния връх.

Въз основа на тази историческа тенденция Питърсън прогнозира, че настоящият бичи пазар ще приключи през януари 2025 г.

Но Питърсън не спря дотук; той също така се осмели да направи смела прогноза относно максималната стойност на Биткойн в този цикъл:

Въз основа на приемането и предишните спадове, можем да прогнозираме, че върхът на този цикъл ще бъде между $175,000 и $350,000 през следващите 9 месеца.

Въпреки това Питърсън остава предпазлив в прогнозите си, признавайки присъщата несигурност при прогнозирането на пазарните тенденции.

Прозренията на Питърсън предлагат ценни перспективи за инвеститорите, които се ориентират в динамичния пейзаж на пазарите на криптовалути, като предоставят рамка, основана на исторически данни, като същевременно признават непредсказуемостта на бъдещите резултати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Доларът е в опасност според МВФ

Международният валутен фонд (МВФ), често наричан Световна банка, признава нарастващата заплаха, която държавите от БРИКС и други местни валути представляват за господството на щатския долар.

18.05.2024 12:00 2 мин. четене

Ако бяхте инвестирали 100 лева в Биткойн през 2010 година, колко щяхте да имате сега?

В дългосрочен план фондовият пазар се е доказал като един от най-доходоносните начини за инвестиране, който обогатява инвеститорите повече от всеки друг клас активи.

18.05.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.