НАЧАЛО Алткойни

ARK Invest и 21Shares се отказват от стейкинг плановете си за Етериум ETF

11.05.2024 12:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ARK Invest и 21Shares се отказват от стейкинг плановете си за Етериум ETF

ARK Invest и 21Shares наскоро направиха значителни корекции в предложението си за спот Етериум ETF, по-специално премахвайки плановете за стейкинг на трети страни.

Тази промяна беше открита в последното им заявление, подадено в петък, 10 май. В предишната версия имаше изрично споменаване на стейкинг на част от активите на фонда чрез доверени доставчици, с очакване за получаване на награди в Етериум. Въпреки това, тази клауза очевидно липсваше в актуализираното представяне, което предизвика спекулации относно причините зад тази промяна.

Едно правдоподобно обяснение за тази модификация е, че компаниите реагират проактивно на потенциална обратна връзка от Комисията за ценни книжа и борси (SEC). Предвид строгия регулаторен надзор на SEC, особено по отношение на нови финансови инструменти като ETF за криптовалута, не е необичайно кандидатите да прецизират предложенията си въз основа на очаквани опасения или коментари от регулаторите. Като адресират превантивно възможни проблеми, ARK Invest и 21Shares може да се стремят да рационализират процеса на одобрение за своя Етериум ETF.

Въпреки тези промени, ARK Invest и 21Shares остават ангажирани с основната си цел да предложат на инвеститорите директна експозиция към Етериум чрез ETF. Тяхното съвместно заявление представлява съгласувано усилие да се използва нарастващият интерес на инвеститорите към криптовалутите, особено ETH, който е широко считан за водеща блокчейн платформа с разнообразни приложения извън това да е просто дигитална валута.

Предложеният Етериум ETF е предназначен да предостави на инвеститорите удобен и регулиран начин за достъп до пазара на ЕTH, без усложненията, свързани с притежаването и съхранението на основния актив. Като използва инфраструктурата на утвърдени финансови институции и борси, като Cboe BZX Exchange, борсово търгувания фонд има за цел да предложи на инвеститорите познат и доверен инвестиционен инструмент за участие в потенциалния растеж на алткойна.

Все пак, въпреки оптимизма около потенциалното одобрение на Етериум ETF, последните развития показват, че регулаторните пречки остават значителни. Докато спот Биткойн ETF-ите получиха одобрение по-рано през годината, перспективата за Етериум ETF изглежда по-малко сигурна.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Fantom разкрива нови подробности за новия си блокчейн

Фондация Fantom представи нова информация за иновативния си блокчейн от първи слой – Sonic Network, който ще се свърже с Етериум чрез мост от втори слой. Тази връзка ще позволи на Sonic да използва обширната потребителска база, ликвидността и различните протоколи на ETH.

19.05.2024 0:00 2 мин. четене

Тази криптовалута на ръба на голямо движение нагоре – какво да следим

Широко следен крипто стратег очаква през следващите месеци значително покачване на водещ алткойн, свързан с изкуствения интелект (AI), в рамките на Топ 50.

18.05.2024 21:00 1 мин. четене

Заплаха за цената на Dogecoin – какво трябва да знаем

През последните дни цената на Dogecoin отбеляза леко повишение и към момента е $0.1522. През последните 24 часа цената на DOGE се е повишила минимално с 0.6%, като има потенциал за по-нататъшни увеличения. Някои анализатори обаче предупреждават за възможен спад на стойността в близко бъдеще.

18.05.2024 20:00 2 мин. четене

Крипто кит с огромни загуби от търговията с алткойн – и все пак продължава да го купува

Изглежда, че един от крипто китовете активно търгува с Arbitrum (ARB) токени, извършвайки покупки и продажби с големи суми.

18.05.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.