НАЧАЛО Биткойн

Ето къде може да е върха на Биткойн според икономист

12.05.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето къде може да е върха на Биткойн според икономист

Известният икономист Тимъти Питърсън наскоро предложи интригуващи прогнози за бъдещата ценова траектория на Биткойн в свое изявление.

Известен с проницателните си анализи на крипто пазарите, прогнозите на Питърсън се основават на историческото поведение на цената на BTC.

Според него Биткойн обикновено преживява отстъпление след достигане на историческия си връх, последвано от устойчив модел на надхвърляне на предишния връх приблизително 320 дни по-късно.

Изхождайки от тази историческа тенденция, Питърсън прогнозира, че настоящата бича фаза ще достигне своята кулминация около януари 2025 г.

Въпреки това експертът не ограничи прогнозите си само до времето. Той се осмели да отиде по-далеч и да прогнозира върховата стойност на Биткойн в този цикъл. “Като се имат предвид темповете на приемане и миналите спадове, очакваме, че върховата стойност на този цикъл ще варира между $175,000 и $350,000 в рамките на следващите 9 месеца“, твърди той.

Питърсън е предпазлив в прогнозите си. “Разбира се, тези прогнози зависят от повтарянето на историческите модели”, подчерта той, признавайки присъщата непредсказуемост на пазарната динамика.

Заслужава да се отбележи, че BTC достигна исторически връх през март тази година, създавайки предпоставки за прогнозите на експертът в условията на продължаващите пазарни колебания.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Доналд Тръмп иска да спаси американската икономика с Биткойн

В скорошен разговор Тръмп попита Дейвид Бейли, главен изпълнителен директор на Bitcoin Magazine, за капацитета на Биткойн да се справи с дълга на нацията от $35 трилиона.

29.05.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.