Home

Ето коя ще бъде най-голямата AI акция според топ инвеститор

15.06.2024 11:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя ще бъде най-голямата AI акция според топ инвеститор

Стив Айзман от известния филм "The Big Short" заяви, че Apple е била разработчикът на изкуствен интелект, който кара AI пейзажа да се разраства още повече.

Досега присъствието на Apple, от момента, в който изкуственият интелект изглеждаше далечен и непрозрачен досега, е на път да предизвика революция в AI технологията. Напоследък компанията, която винаги е била водеща в технологичната индустрия, квалифицира доставките като една от целите за бизнеса като цяло. Акциите на Apple отбелязаха силен ръст от 10% само една седмица след обявяването на новите стоки на WWDC и по този начин, правейки корекция на пазара, за да се отново да се превърнат в лидер, оставяйки Microsoft на заден план.

Tази седмица акциите на Apple поскъпнаха с около 10% след провеждането на годишното събитие, на което компанията представя своята продуктова линия от AI инструменти за бъдещето, благодарение на което компанията изпревари Microsoft и се превърна в най-голямата компания в света по отношение на пазарната стойност.

На Стив Айзман му се струва, че Apple е поредната “скрита игра” в областта на изкуствения интелект.

Освен че е много оптимистично настроен за последните резултати на Apple, той се стреми да открие другите компании, които все повече използват AI.

Той каза:

“В момента, в който се появят тези данни, те ще бъдат използвани за целите на изследването: “Съжалявам, но не мога да ви кажа кои са тези компании, защото все още не съм купил нито една от тях. Както и да е, в момента работим по този въпрос”.

Акциите, управлявани от изкуствен интелект, бяха наистина невероятни през 2024 г., въпреки че някои инвеститори изразиха загриженост за технологичния сектор.

На 12 юни S&P 500 и Nasdaq Composite счупиха рекордите със съответно 14% и 18% и това е много силен признак за технологичния бум. За разлика от тях Dow Jones Industrial Average търпи малко по-бавен ръст от едва под 2%.

Това, което Apple преживя тази седмица, е прикрита благословия. Технологичният гигант вече се е сблъскал с темата за ускоряването на изкуствения интелект (AI) и по този начин е започнал да се включва в конкурентното поле.

50-седмичната проста пълзяща средна (SMA) през седмицата се отдръпна от 200-дневната изместена пълзяща средна (DMA), за да образува “златен кръст” – благоприятен технически индикатор за средносрочното и дългосрочното представяне на акциите на Apple.

Това е първият “златен кръст” за Apple от 13 март 2023 г. насам. Очевидно е, че техническите показатели и инерцията са на страната на компанията след трудните месеци на мечия пазар и разликата в производителността на Apple.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как изявлението на председателят на Федералния резерв повлия на златото

Във вторник цените на златото отбелязаха повишение, отчасти стимулирано от коментарите на председателя на Федералния резерв Джером Пауъл, които засилиха очакванията за потенциално намаляване на лихвения процент през септември.

16.07.2024 18:00 1мин. четене

Акциите на MicroStrategy се покачват с 15% на фона на Биткойн ралито

В понеделник акциите на MicroStrategy поскъпнаха с 15%, следвайки двуцифрения ръст на Биткойн до $65,000.

16.07.2024 16:00 1мин. четене

Stripe разширява крипто услугите си в Европа с новаторска интеграция

Stripe разшири интеграцията си с криптовалути в Европа, като даде възможност на клиентите в ЕС да купуват Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути, използвайки издадените от Stripe кредитни или дебитни карти.

16.07.2024 15:30 1мин. четене

Kraken даде официален срок за изплащанията от Mt. Gox

Kraken, борса за криптовалути, обяви, че е получила средства от фалиралата крипто борса Mt. Gox, според изявление по електронната поща.

16.07.2024 14:32 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.