НАЧАЛО Биткойн

Ето коя е най-голямата опасност за цената на Биткойн в момента

18.12.2023 11:02 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя е най-голямата опасност за цената на Биткойн в момента

В крипто сферата се очертава значимо събитие: предстоящата присъда за американския ETF за Биткойн - решение, което може да окаже значително влияние върху траекторията на пазара.

На фона на трескавото очакване се появиха предупреждения спрямо общността за потенциалните последици. Анализатори предупредиха за безпрецедентен спад в стойностите на криптовалутите, ако спот Биткойн ETF бъде отхвърлен, въпреки че остават оптимисти за шансовете му за одобрение.

Това ключово решение, насрочено за началото на януари, има тежест, тъй като би могло да тласне криптовалутите още по-напред в сферата на конвенционалните финанси.

Неотдавнашните скокове в оценката на Биткойн, която към момента на писане на статията се колебае около $41,000, бяха подхранвани от очакванията, свързани с одобрението на ETF. Известни компании като BlackRock и Ark Invest на Кати Ууд подадоха заявления, което засилва тази страст. Оптимизмът на индустрията след срива на FTX зависи в значителна степен от одобрението на спот Биткойн ETF.

Тъй като тежки финансови институции като BlackRock и Fidelity проявяват голям интерес, експертите очакват забележителен потенциал за растеж. Bloomberg Intelligence дори прогнозира потенциален приток на инвестиции в размер на над $100 милиарда на пазара на Биткойн ETF, правейки паралели с възхода на ETF-ите за злато в началото на 2000-те години.

Въпреки това опасенията остават, а отказът на Комисията по ценните книжа и фондовите борси може да предизвика значителна корекция на пазара. Индустрията се намира в критичен момент, като решението на SEC е в състояние да катализира или да възпрепятства разрастващия се крипто пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Предстои ли шок на предлагането?

Тъй като бичият ръст на Биткойн продължава, в общността все по-често се говори за потенциални пречки при закупуването на BTC.

05.03.2024 11:00 1 мин. четене

Прогноза за Биткойн: $120,000 на хоризонта, но може да има корекция преди това

Анализаторът на CryptoQuant MAC.D прогнозира предстоящ възходящ ръст на Биткойн (BTC), който може да достигне до $120,000.

05.03.2024 6:00 2 мин. четене

Биткойн проби $67,000: Ще има ли рекорд преди халвинга?

Биткойн (BTC) продължава да очертава нова траектория, докато се приближава към априлското си халвинг събитие, като в началото на търговията в понеделник водещата криптовалута се покачи дори над $67,000 и сега се доближава до историческия си връх от $69,000 още повече.

04.03.2024 19:31 1 мин. четене

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%, до голяма степен благодарение на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

04.03.2024 19:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.