НАЧАЛО Блокчейн

Ето коя част от Vasil може да е най-важната за Cardano

август 28, 2022 17:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя част от Vasil може да е най-важната за Cardano

Хард форкът Vasil ще внесе много промени в мрежата, но децентрализацията на мрежовия слой може да е най-важната.

С наближаването на мрежовата актуализация ще бъдат обновени, рефинирани и пуснати многобройни части на мрежата Cardano, но една от най-очакваните и важни части на хард форка е децентрализацията на мрежовия слой. Това ще направи Cardano по-децентрализирана и устойчива. 

Преди това блокчейнът достигна пълна децентрализация на производството на блокове, което е важна стъпка преди обновяването на мрежовия слой. Този слой представлява физическа инфраструктура, която обединява възлите и тяхното взаимодействие в единна система.

Този слой на системата е предназначен за разпределяне на информацията за транзакциите и създаването на блокове между всички възли, работещи в тази точка. 

Мрежовият слой е един от трите стълба, които държат блокчейна на Cardano. За да се постигне максимална ефективност на мрежата, възлите трябва да имат минимално закъснение на комуникацията, като същевременно са силно устойчиви на повреди, ограничения на капацитета или хакерски атаки. 

Засега мрежовият слой на Cardano се основава на стека TCP/IP, който осигурява сравнително бързо и сигурно предаване на данни между възлите. Конфигурацията се основава на централизиран инструмент, наречен „актуализатор на топологията„.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Благодарение на хард форка Vasil слоят вече няма да използва актуализатор на топологията, а ще използва P2P мрежа, което се очаква да подобри потока на информация между възлите и да премахне необходимостта от използване на централизирани услуги. 

От техническа гледна точка Cardano ще достигне пълна децентрализация, тъй като компонентите на P2P мрежата ще бъдат P2P гуверньор, мениджър на връзките, гуверньор на входящите протоколи и сървър. P2P винаги е бил дългоочаквано подобрение за Cardano, което ще позволи пълна децентрализация на мрежовия слой и ще добави повече пълноценни възли като Daedalus за разпространение на блокове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене

Близо 200% скок за алткойн, базиран на изкуствен интелект – ето защо

SingularityNET, проект, базиран на Етериум и насочен към изкуствения интелект (ИИ), отбеляза забележителен растеж.

февруари 6, 2023 13:25 2 мин. четене