НАЧАЛО Блокчейн

Ето коя част от Vasil може да е най-важната за Cardano

28.08.2022 17:34 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето коя част от Vasil може да е най-важната за Cardano

Хард форкът Vasil ще внесе много промени в мрежата, но децентрализацията на мрежовия слой може да е най-важната.

С наближаването на мрежовата актуализация ще бъдат обновени, рефинирани и пуснати многобройни части на мрежата Cardano, но една от най-очакваните и важни части на хард форка е децентрализацията на мрежовия слой. Това ще направи Cardano по-децентрализирана и устойчива. 

Преди това блокчейнът достигна пълна децентрализация на производството на блокове, което е важна стъпка преди обновяването на мрежовия слой. Този слой представлява физическа инфраструктура, която обединява възлите и тяхното взаимодействие в единна система.

Този слой на системата е предназначен за разпределяне на информацията за транзакциите и създаването на блокове между всички възли, работещи в тази точка. 

Мрежовият слой е един от трите стълба, които държат блокчейна на Cardano. За да се постигне максимална ефективност на мрежата, възлите трябва да имат минимално закъснение на комуникацията, като същевременно са силно устойчиви на повреди, ограничения на капацитета или хакерски атаки. 

Засега мрежовият слой на Cardano се основава на стека TCP/IP, който осигурява сравнително бързо и сигурно предаване на данни между възлите. Конфигурацията се основава на централизиран инструмент, наречен “актуализатор на топологията“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво е ISO 20022 и защо има значение?


Благодарение на хард форка Vasil слоят вече няма да използва актуализатор на топологията, а ще използва P2P мрежа, което се очаква да подобри потока на информация между възлите и да премахне необходимостта от използване на централизирани услуги. 

От техническа гледна точка Cardano ще достигне пълна децентрализация, тъй като компонентите на P2P мрежата ще бъдат P2P гуверньор, мениджър на връзките, гуверньор на входящите протоколи и сървър. P2P винаги е бил дългоочаквано подобрение за Cardano, което ще позволи пълна децентрализация на мрежовия слой и ще добави повече пълноценни възли като Daedalus за разпространение на блокове.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase ще листне няколко нови токена – eдин от тях вече е регистриран на Binance

Според информацията Altlayer (ALT), Lido DAO (LDO) и Pendle (PENDLE) ще бъдат регистрирани на фючърсните пазари на Coinbase, докато Core (CORECHAIN) ще бъде на разположение на спот пазарите на платформата.

20.06.2024 19:44 1 мин. четене

Притежателите на Binance Coin (BNB) регулярно ще получават безплатни токени

Binance обяви пускането на “HODLer Airdrop” като специална оферта за притежателите на BNB.

20.06.2024 19:00 1 мин. четене

Нов рекорд на дългосрочните притежатели на Етериум

“HODL Waves” графиката на Етериум показва как разпределението на циркулиращото предлагане на ETH се променя с течение на времето, подчертавайки промените в инвестиционното поведение.

20.06.2024 17:30 1 мин. четене

Binance добави крипто протокола LayerZero (ZRO) към платформата си за търговия

LayerZero, протокол за свързване на различни блокчейн мрежи, получи подкрепа от водещи крипто борси.

20.06.2024 16:39 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.