НАЧАЛО Други

Ето колко възлиза дългът на САЩ на глава на населението

октомври 19, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко възлиза дългът на САЩ на глава на населението

Растежът на държавния дълг на САЩ се ускори значително, след като президентът Джо Байдън подписа законопроект за спиране на действието на тавана на държавния дълг на САЩ от $31.4 трилиона през юни 2023 г.

По настоящи оценки той възлиза на приблизително $100,000 на гражданин на Съединените щати, което прави общо $33.56 трилиона.

Този важен етап от беше съобщен от Гургавин Чандхоке, главен изпълнителен директор на uINVST, на 18 октомври чрез X (Twitter).

Гургавин подчерта, че тази оценка обхваща всички граждани на Съединените щати, включително и децата.

Интересно е, че приблизителният дълг на данъкоплатец се доближава до $260,000, което означава, че всеки данъкоплатец ще трябва да внесе около 10 BTC, за да компенсира националния дълг на САЩ.

Освен това съотношението на дълга към БВП вече е надхвърлило 124%. Тази цифра е значително по-висока в сравнение с историческите данни от 1960 г. (52.3%), 1980 г. (34.69%) и 2000 г. (55.87%), както и в сравнение с националните дългове на други държави. Например Китай има приблизително 83% съотношение, докато Обединеното кралство се колебае около 100.5%.

Когато инвеститорите купуват американски държавни облигации, те на практика предоставят заеми на правителството на Съединените щати, за да подпомогнат неговите операции.

Това служи като алтернативно средство за финансиране на административните разходи, наред с данъчните приходи. За разлика от данъците обаче този подход е доброволен и възнаграждава тези заемодатели с лихвен процент в съответствие с решенията на Федералния резерв за лихвените проценти.

Сред финансовите експерти се води оспорван дебат относно реалната способност на Министерството на финансите на САЩ да посрещне тези плащания, като се изтъква, че ако всички инвеститори откупят инвестициите си, САЩ може да се окажат пред перспективата да не изпълнят задълженията си по този дълг.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.