НАЧАЛО Биткойн

Ето колко трябва да струва Биткойн, за да са на печалба миньорите

06.05.2024 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко трябва да струва Биткойн, за да са на печалба миньорите

През май печалбите от добив на Биткойн (BTC) отбелязаха значителен спад, тъй като започнаха да се проявяват последиците от четвъртото халвинг събитие на флагманската криптовалута.

Халвинг механизмът на Биткойн, целящ постепенно ограничаване на емитирането на нови BTC токени за продължителен период, доведе до намаляване на възнагражденията за добив от 6.25 BTC на 3.125 BTC на 20 април.

Макар че първоначалното вълнение около халвинга и въвеждането на Bitcoin Runes временно повиши дневните приходи на миньорите, през май се наблюдаваше рязък спад в приходите. На 1 май общите приходи, генерирани от блокови възнаграждения и такси за транзакции, спаднаха до нов минимум от $26.3 милиона.

През целия май подобни тенденции в приходите се запазиха, което показва нов стандарт в приходите от добив на Биткойн. Интересно е, че тези доходи достигнаха на 20 април своя исторически максимум от над $107 милиона дневни приходи, което е крайъгълен камък в историята на Биткойн.

В очакване на този значителен спад миньорите в световен мащаб коригираха стратегиите си, за да запазят рентабилността си по време на фазата след халвинга на Биткойн. В противен случай те ще трябва да разчитат в голяма степен на повишената пазарна стойност на Биткойн, за да поддържат дейността си.

Според изчисленията на главния изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йонг Джу Биткойн ще трябва да поддържа цена над $80,000, за да поддържа рентабилен добив при съществуващите условия след халвинга. Въпреки това много миньори проактивно модернизираха оборудването си за добив, за да намалят дългосрочните оперативни разходи и да останат конкурентоспособни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.