НАЧАЛО Биткойн

Спящ Биткойн адрес се събуди след 10 години неактивност

06.05.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спящ Биткойн адрес се събуди след 10 години неактивност

Биткойн адрес, който не е бил активен от ерата на Сатоши Накамото, предизвика интрига, като се "събуди" след десетилетие.

Този портфейл, съхраняващ 687 BTC на стойност около $43.9 милиона, раздели притежанията си между два адреса на 6 май.

По-голямата част от притежанията, 625.43 BTC, беше прехвърлена на адрес, започващ с bc1qky, докато останалите 61.9 BTC намериха своя път към bc1qdc. Подобни движения от стари портфейли, особено такива, свързани с ерата на Сатоши, привличат вниманието на крипто общността.

Терминът „ерата на Сатоши“ обозначава периода, в който загадъчният създател на Биткойн, Накамото, активно участва в онлайн форуми по време на зараждащия се етап на криптовалутата. Около тези портфейли често се появяват спекулации, като за някои от тях се смята, че са свързани със самия Сатоши.

Няколко портфейла от ерата на Сатоши се активираха отново през последните години, като често преместваха авоарите си на нови адреси или крипто борси, което предполага желание да се възползват от печалбите, натрупани в продължение на почти десетилетие.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да скочи до $1 милион в бъдеще заради този фактор

Въпреки че Биткойн (BTC) започна да консолидира скорошните си печалби, давайки стимул на редица активи на крипто пазара, зашеметяващата цена от $1 милион изглежда почти неизбежна имайки предвид 1 ключов фактор.

30.05.2024 6:30 2 мин. четене

Облигационните фондове на BlackRock инвестират в собствения Биткойн ETF на компанията

BlackRock, един от водещите световни мениджъри на активи, оповести в регулаторни документи, че през първото тримесечие неговите фондове, фокусирани върху доходите и облигациите, са инвестирали в акции на собствения си борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн.

29.05.2024 22:30 1 мин. четене

Слуховете за приемане на Биткойн в Аржентина са преувеличени, казва представител на Ел Салвадор

Неотдавнашните разговори между Аржентина и Ел Салвадор относно Биткойн подхраниха спекулациите за евентуално приемане на дигиталната валута в Аржентина.

29.05.2024 21:30 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя може да е следващата държава, присъединила се към съюза

Още този месец Тайланд ще подаде молба за присъединяване към алианса на БРИКС, съобщи правителството във вторник, като се стреми да се присъедини към други страни от глобалния Юг, за да засили присъствието си на световната сцена.

29.05.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.