НАЧАЛО Биткойн

Ето колко изхарчиха Биткойн потребителите в такси за халвинг блока

20.04.2024 9:29 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето колко изхарчиха Биткойн потребителите в такси за халвинг блока

По време на халвинга през 2024 г. Биткойн потребителите поставиха нов рекорд, като платиха приблизително $2.4 милиона под формата на транзакционни такси за последния халвинг блок.

Тези разходи бяха предизвикани най-вече от желанието да се осигури място в този ключов блок, улеснено от въвеждането на протокола Runes.

В 3 часа след полунощ на 20 април майнинг пула ViaBTC успешно доби 840,000-ия блок на Биткойн, отбелязвайки значимото събитие, при което възнаграждението за добив на нови блокове бе намалено наполовина от 6.25 BTC на 3.125 BTC. Този конкретен блок бързо се превърна в най-ценния по отношение на платените потребителски такси, като за него бяха похарчени цели 37.67 BTC.

Общата сума, платена на ViaBTC за този блок, включително възнаграждението, бе около 40.7 BTC, на стойност приблизително $2.6 милиона.

Скокът в таксите за транзакции се дължи до голяма степен на ентусиастите, желаещи да използват наскоро стартиралия протокол Runes за изписване на уникални цифрови предмети – проект, ръководен от Кейси Родармор, създател на BTC Ordinals.

Runes, представен като по-оптимизирана алтернатива на стандарта за токени BRC-20, работи на различен принцип, като използва модела на неизразходваните транзакции (UTXO) за създаване на токени директно в Биткойн блокчейна. Това е различно от метода на Ordinals, който използва inscriptions.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.