НАЧАЛО Други

Ето кои са основните фактори за спада на крипто пазарите, според проучване на Coinbase

юли 11, 2022 18:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кои са основните фактори за спада на крипто пазарите, според проучване на Coinbase

Неотдавнашно проучване на Coinbase изтъкна някои от факторите, определящи неотдавнашния привидно устойчив спад на цените на криптоактивите.

Проучването се опитва да припише настоящия мечи пазар основно на макроикономическите политики, като минимален ефект е предизвикан от настроенията в криптопространството.

Макроикономическите политики оказват влияние и върху крипто пазарите

В проучването, публикувано от главния икономист на Coinbase Institute Research и директор на блокчейн инициативата на Тексасаския университет Чезаре Фракаси, се отбелязва, че криптопазарите масово са се разраснали в приемането си до степен да бъдат преплетени с конвенционалните финансови пазари.

Фракаси отбеляза, че тази корелация на криптопазарите със световната финансова система става по-ясно изразена от 2020 г. – годината, в която се наблюдава един от най-големите ръстове в темпа на приемане на крипто, дължащ се до голяма степен на вредните икономически последици от пандемията.

Вследствие на тази корелация с финансовите пазари Фракаси посочи, че цените на криптовалутите сега се движат по посока на световните технологични акции и цените на петрола; и това допринася значително за настоящия спад на криптопазара.

Макроикономическите политики, като например повишаването на лихвените проценти, икономическият растеж и ценовата стабилност, наред с други, са основните фактори, определящи посоката на фондовия пазар. В резултат на неотдавнашната взаимовръзка между фондовия пазар и пазара на криптовалути тези политики оказват влияние и върху цените на криптоактивите.

Фракаси смята, че тези политики, които са взети предвид от отчаяните опити на световните правителства да се борят с инфлацията, допринасят с две трети за настоящата крипто зима.

Перспективите пред крипто сектора допринасят с една трета за сегашния спад на криптовалутите

Пазарните нагласи безспорно играят важна роля при определянето на начина, по който се представят криптоактивите. Фракаси смята, че пазарните нагласи или крипто перспективите дават една трета от приноса за сегашния спад на криптовалутите.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Повечето инвеститори в Етериум 2.0 са на загуба – Glassnode

Когато цените на дигиталните активи рязко спаднат, основните медии и мненията на известни личности в пространството реагират по един от двата начина: разпространяват FUD, като твърдят, че криптовалутите са мъртви и инвеститорите трябва да капитулират, за да спасят това, което е останало, или насърчават инвеститорите да държат своите активи (HODL), защото крипто е „новаторска технология“ и ще се възстанови.

Говорейки за бъдещето на криптопазара, Фракаси смята, че глобалните перспективи за криптоактивите ще определят дали цените на активите ще достигнат нови върхове или ще се сринат до рекордно ниски нива. „Само промени в перспективите на криптоиндустрията спрямо това, което вече се очаква, ще доведат до промени в цените“, се казва в заключението на доклада.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене