Home

Ето кое е най-популярното време за търговия с Биткойн

01.07.2024 6:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето кое е най-популярното време за търговия с Биткойн

Биткойн, който някога беше известен с трескавата си търговия през уикенда, претърпява значителна промяна през 2024 г., когато обемите на търговия през уикенда достигат исторически минимум.

През 2019 г. на уикендите се падаха 28% от сделките с Биткойн, но сега тази цифра е спаднала до едва 16% според данни на Kaiko.

За този спад допринасят няколко фактора. Основно влияние оказва стартирането на спот Биткойн ETF. Докато крипто пазарите са отворени денонощно, сделките с ETF са съобразени с часовете на фондовите пазари, което води до повишена търговска активност през седмицата.

В доклада на Kaiko се отбелязва, че обемът на търговията нараства в часа на затваряне на фондовия пазар, за да отрази точно референтната цена. Тази тенденция превърна този прозорец във второто най-популярно време за търговия с Биткойн през делничните дни, но не и през уикендите.

Вследствие на това търговията през уикенда бележи низходяща тенденция от 2021 г. насам, като сега е на най-ниското си историческо ниво.

Освен това затварянето на банки като Signature и Silicon Valley Bank през март 2023 г. оказа влияние върху търговията през уикенда. Тези банки разполагаха с 24/7 мрежи за големи крипто трансакции, но липсата им намали желанието на маркет мейкърите да търгуват в периоди с малък обем.

През последните месеци движението на цената на Биткойн е относително равномерно, тъй като инвеститорите очакват ключови икономически показатели и потенциални намаления на лихвените проценти от Федералния резерв.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.