НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Ето какво може да стои зад спада на пазара

ЯНУ. 22, 2022 13:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето какво може да стои зад спада на пазара

Изпълнителен директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър анализира факторите, които според него са довели до спада на крипто пазара в началото на новата година.

В ново интервю за Bloomberg Сейлър разкрива два фактора, които според него допринасят за волатилността, на която станахме свидетели.


“Мисля, че тук има много динамика. Ако погледнете цялата крипто екосистема, имате регулаторна несигурност, особено регулаторна несигурност относно стабилните монети и крипто токените и дали те са ценни книжа или не. И това създава малко безпокойство.

Имате много ливъридж [в офшорни борси]. Имате много крипто борси, които могат да търгуват с до 20 пъти ливъридж. И тези крипто борси имат много, много токени, които са кръстосано обезпечени. Между тях и борсите за децентрализирани финанси [DeFi] можете да получите много по-висок ливъридж от 20 пъти. Така че това е вторият източник на нестабилност.”


Не Пропускай: Ще има финален спад на пазара преди да видим възход, твърди анализатор

Според Сейлър, Биткойн в момента предлага “страхотна входна точка” за институции, особено след като легендарни инвеститори като Бил Милър разпределят огромна част от портфолиото си във водещата криптовалута.


“Чувствам, че се консолидира на това ниво. Това е чудесна входна точка за институционалните инвеститори. Говоря за хора с висока нетна стойност, семейни офиси, ръководители на публични компании, собственици на частни компании и те наблюдаваха как Биткойн се разраства през 2021 г. И има много хора, които биха се страхували да го притежават, ако той нараства с 400% годишно.

Но ако го гледат и е с 40% под най-високата стойност за всички времена и се консолидира. И виждат, че това е прието от хора като Бил Милър, от много уважавани инвеститори. Приема се от регулаторите, приема се от сенатори и конгресмени, публични инвеститори и публични компании. Те гледат на това като на добра входна точка.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

$1.2 милиарда в Биткойн бяха ликвидирани по време на спада миналата седмица

От неделя, 8-ми май – когато стабилната монета TerraUSD започна да губи своята фиксация към щатския долар и крипто пазарите започнаха да се сриват – към събота, 14-ти май, търговците на Биткойн дерива...
МАЙ. 17, 2022 09:56 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale пуска първия европейски ETF

Очаква се новите борсово търгувани продукти да бъдат листнати на Лондонската фондова борса (LSE), Borsa Italiana и Deutsche Borse Xetra.Още през февруари Grayscale обяви своя ETP в Съединените щати, п...
МАЙ. 16, 2022 19:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да направи значителен скок след скорошния спад

Анализаторът Джъстин Бенет каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн вероятно е отпечатал временно дъно, след като е успял да си върне ключово ниво на подкрепа.“Има голям шанс крипто да дости...
МАЙ. 16, 2022 12:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

44 държави ще се срещнат в Салвадор, за да обсъдят Биткойн

В последващи туитове президентът обяви, че Централната банка на Сао Томе и Принсипи, Централната банка на Парагвай, Националната банка на Ангола, Банката на Гана, Банката на Намибия, Банката на Уганда...
МАЙ. 16, 2022 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света