НАЧАЛО Други

Ето какво мислят повечето големи инвеститори за крипто

април 27, 2022 11:27 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какво мислят повечето големи инвеститори за крипто

Скорошно проучване установи, че инвеститорите, както на дребно, така и институционалните, са много оптимистично настроени към бъдещето на пазара.

Всъщност 80% от институционалните инвеститори са казали, че крипто като клас активи ще изпревари традиционните инвестиционни средства през следващото десетилетие, според първото проучване на Crypto Pulse от крипто борсата Bitstamp.

От друга страна, много по-нисък процент от ежедневните инвеститори изразяват същото убеждение относно това дали цифрови валути като Биткойн и Етериум ще изпреварят традиционните инвестиционни активи, въпреки че все още са мнозинството от 54%.

Въпреки това 71% от институционалните респонденти са казали, че се доверяват на крипто като клас активи, за разлика от 65% от инвеститорите на дребно. Шестдесет и седем процента от респондентите на дребно казаха, че вярват, че крипто е надеждна инвестиция, в сравнение с 11%, които казаха, че не заслужава доверие.

Освен това, 88% от институционалните инвеститори и 75% от инвеститорите на дребно са твърдо вярващи, че крипто ще стане свидетел на универсално и масово приемане в рамките на този период от време, установи проучването.

На 4-ти април бе съобщено за глобално проучване, което подчертава 2021 г. като година на пробив за крипто, тъй като това беше годината, когато мнозинството от респондентите влязоха в пространството.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор споделя какво може да предстои за Етериум (ETH)

Интересното е, че това проучване корелира с проучването на Bitstamp, което подчертава “безпрецедентна скорост” на приемане на криптовалутите.

Всъщност Джулиан Сойер, главен изпълнителен директор на Bitstamp, коментира констатациите от проучването, казвайки, че:

“Приемането на крипто и други цифрови активи напредва с безпрецедентна скорост. През последните няколко години криптовалутите се преместиха от покрайнините на финансовата екосистема, за да се окажат център на масово инвестиране, като много от най-големите места за търговия в света сега отговарят както на нуждите на дребно, така и на институционалните крипто нужди.

[…]


Видяхме, че интересът се засилва през годините след пандемията и крипто сега е част от по-широкия разговор по глобалните макроикономически въпроси. Нашето проучване показва нещо, за което сме се застъпвали дълго време: говоренето за оцеляване на дигиталните активи твърдо приключи – въпросът сега е за еволюцията.”

Проучването включва 28,563 души от 23 страни в Северна Америка, Латинска Америка, Европа, Африка, Близкия изток и Азиатско-Тихоокеанския регион. Сред тях 5,450 бяха висши лица, вземащи решения за институционална инвестиционна стратегия, докато 23,113 бяха инвеститори на дребно. Пълният доклад за констатациите се очаква през следващите дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене