НАЧАЛО Биткойн

Ето какъв ефект могат да имат макро събитията върху крипто пазарите

декември 14, 2022 18:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето какъв ефект могат да имат макро събитията върху крипто пазарите

Водеща фирма за анализи предупреждава търговците на криптовалути да се подготвят за бурни ценови колебания, тъй като тази седмица предстои да бъдат публикувани ключови макроданни.

В издание на Insights Santiment заяви, че очаква волатилна седмица за криптовалутите, тъй като Федералният комитет по операциите на открития пазар (FOMC) трябва да обяви последното си политическо решение днес в 14:00 ч. източно време (21:00 българско време).

Инвеститорите очакват Федералният резерв да повиши лихвените проценти с 0.50%  , което е забавяне спрямо увеличенията от 0.75%, наложени през предходните четири заседания. 

По-високо повишение е мечи сигнал, тъй като сочи към това, че Фед възнамерява да затегне паричната политика в борбата си с инфлацията.

Santiment също така каза на трейдърите да следят внимателно индекса на мениджърите по покупките (ИМП) или purchasing manager index (PMI) – икономически показател, който измерва състоянието на производствения сектор и сектора на услугите. PMI ще бъде публикуван в петък, 16 декември.

Решенията от тези събития в крайна сметка ще насочат пазара към това дали [ще има търсене на рискови активи].

Според Santiment отхвърлянето на S&P500 от тренд линия не е добър признак.

sp500


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Сегашните движения са опасни за трейдърите


Аналитичната компания каза също, че макар крипто да се е движило в тандем с фондовия пазар през по-голямата част от годината, корелацията се е прекъснала през ноември на фона на срива на FTX.

sp500

Фирмата за анализи заключава, че инвеститорите в криптовалути са нервни напоследък и всяка негативна изненада от двете ключови макро събития може да предизвика нова разпродажба.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене