НАЧАЛО Биткойн

Биткойн (BTC): Сегашните движения са опасни за трейдърите

декември 13, 2022 9:30 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Сегашните движения са опасни за трейдърите

Трейдър сподели скрита опасност на сегашното ценово действие на Биткойн, която може да се окаже скъпа за мнозина.

Пазарът на криптовалути се бори със спадове от седмици, а в същото време Биткойн (BTC) се търгува странично.

Флагманската криптовалута се бори да се задържи над нивото от $17,000, като го загуби на 12 декември, възвръщайки го в рамките на същия ден. Към момента на писане на статията, активът се търгува около $17,170 и демонстрира известна възходяща инерция. 

Точка на максимална болка

Дори така, търговията в евентуален диапазон между $10,000 и $14,000 не би била “максимална болка” за повечето крипто трейдъри.

Когато за даден актив се казва, че се търгува при “максимална болка”, това обикновено означава, че цената на актива е спаднала значително и че много тредйъри, които го държат, търпят значителни загуби. 

Понятието “максимална болка” често се използва в контекста на търговията с опции, където се отнася до точката, в която цената на базовия актив е такава, че максимизира загубите за трейдърите, които държат договорите.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още страх на пазара: Поредната стабилна монета загуби фиксацията си към долара


В момента истинската точка на максимална болка би била цената да се движи в рамките на диапазон от $500 в продължение на месеци, шеговито отбеляза “Mags” в туит, опитвайки се да подчертае опасността на страничното движение на актива.

$10 хил. – $14 хил. няма да са максимална болка за мнозинството, защото повечето от вас са подготвени за това! Истинската максимална болка е цената да се движи в диапазона от $500 в продължение на месеци.

Повечето хора в крайна сметка ще загубят голяма част от капитала си чрез прекомерно търгуване (осъществяване на твърде много сделки) в плосък диапазон от ±2%.

Според графиката на потребителя, която включва прогноза за възможното движение на цената на Биткойн през 2023 г., водещият актив може да се задържи дълго време на ниво около $17,000. Той намеква, че много инвеститори могат да загубят голяма част от капитала си вследствие на такова безинтересно ценово действие поради прекомерни позиции или сделки.

Прекаленото търгуване може да бъде проблем по няколко причини. То може да доведе до прекомерни комисиони и такси, които могат да намалят печалбите на търговеца или дори да доведат до загуби. 

То може да доведе и до емоционално вземане на решения, когато трейдърът прави сделки не въз основа на обективен анализ на пазара. Това може да доведе до лошо изпълнение на сделките и неоптимални резултати. 

Като цяло прекомерното търгуване може да бъде проблемно, защото има шанс да доведе до негативно въздействие върху представянето и рентабилността на трейдъра. Mags визира емоционално вземане на решения, при което даден търговец реализира малко загуби на много на брой позиции, което бавно, но славно унищожава капитала му.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн срещу CBDC: Правителството на САЩ взема страна в икономически доклад

Президентът на САЩ, Джо Байдън наскоро публикува икономическия доклад на правителството, който съдържа няколко критики към Биткойн.

март 23, 2023 19:00 1 мин. четене

Биткойн се насочва към период на значителен възход, твърди стратег на Bloomberg

В Twitter, Макглоун изтъкна, че BTC е изпреварил златото – най-добре представящата се стока през 2023 г. – почти десет пъти. Той обясни това с ниския и нарастващ процент на приемане на дигиталните активи и намаляващото предлагане.

март 23, 2023 9:00 2 мин. четене

Биткойн: Анализатор прогнозира корекция – ето неговите цели

Бенджамин Коуен, известен крипто аналитик, наскоро сподели своите виждания за бъдещето на Биткойн преди следващия бичи пазар.

март 23, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн спада след предупреждение на Фед за кредитна криза

Oпасенията за кредитна криза в резултат на значителното затягане на стандартите за кредитиране значително нараснаха в условията на банкова криза.

март 22, 2023 22:34 2 мин. четене