НАЧАЛО Други

Ето как NFT пазара на Coinbase може да надмине този на OpenSea

ОКТ. 14, 2021 22:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Ето как NFT пазара на Coinbase може да надмине този на OpenSea

Най-голямата крипто борса в САЩ, Coinbase, обяви плановете си да се задълбочи в света на NFT преди края на годината.

Санчан Саксена, вицепрезидент по продуктите на Coinbase, направи разкритието във вторник, като заяви, че компанията се стреми да „помогне на милиони хора“ да получат достъп до NFT по същия начин, както в ранните дни на Биткойн.


Първата компания за криптовалути, котирана на NASDAQ, ще се стреми да направи много печалби от акциите си от динамичния в момента пазар на NFT, разделени между дълъг списък от утвърдени NFT борси като OpenSea, Nifty Gateway, Rarible, BSC NFT, Crypto.com NFT и FTX.


Понастоящем OpenSea оглавява класацията за търговия на NFT с приблизително $7.7 милиарда в транзакции през последните 11 седмици и се превърна в предпочитан избор за много артисти поради своята многоканална функция, която не ограничава потребителите до скъпите такси за транзакции на Етериум.


Докато много крипто експерти прогнозират появата на Coinbase да промени до основи пазара, компанията твърде добре знае колко неприятна е предстоящата задача, тъй като ще трябва да се конкурира в три основни области.


Такси за транзакции


Докато OpenSea таксува 2.5% такса за транзакция, Coinbase лесно може да се превърне в любимец на хората с по-ниски такси.


Въпреки че не е направено оповестяване за потенциалната такса на платформата, Coinbase може да се стреми да таргетира чувствителни към цените колекционери и художници към своята платформа.


За да се направи това ефективно би трябвало да се поддържа или подобрява потребителското изживяване, което понастоящем присъства в OpenSea.


Поддръжка на множество вериги


Повечето художници, които издават своите NFT чрез Етериум ERC-721, се утешават с това, че разполагат с огромен пазар, докато изплащат между $70 и $150 в транзакционни разходи.


Други, които смятат подобни разходи за непосилни, търсят по-евтини и по-малко популярни алтернативи в блокчейни като Solana и Cardano.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Glenfiddich пускат рядко уиски под формата на NFT


Предлагането на голямо разнообразие от блокчейн мрежи, от които да избирате, ще спомогне за повишаване на пазарната конкуренция на NFT монети и ще преразпредели потребителския трафик, като по този начин генерира повече клиенти за Coinbase.


Сигурност


След последните доклади за кражби, фалшиви продажби на произведения на изкуството, представяне под чужда самоличност, кражба на IP и вътрешна търговия в OpenSea, за Coinbase също би било по-добре да въведат мерки за предотвратяване на достъпа и използването на лична и чувствителна информация за правене на печалби, както потребителите са склонни да намират това за голям проблем.


Coinbase може да се поучи от предизвикателствата, пред които е изправен OpenSea, за да създаде устойчива защитена платформа за обмен на NFT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 9GAG може и да пуснат NFT колекция

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Хакер направи пробив в Trezor и възстанови $2 милиона на собственика

Средствата са били съхранявани в хардуерен портфейл на Trezor, един от най-популярните портфейли за 'студено' съхранение.През 2018 г. Дан Райх, който е главен изпълнителен директор и съосновател в Tro...
ЯНУ. 27, 2022 17:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

9GAG може и да пуснат NFT колекция

Гигантът на социалните медии обяви, че е закупил един от скандално известните Bored Ape Yacht Club NFT. Това може да е породило идея за тяхната собствена NFT колекция.9GAG е една от най-известните пла...
ЯНУ. 27, 2022 13:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Илон Мъск подтиква McDonald's да приемат Dogecoin

Мъск е дългогодишен фен на Dogecoin, туитвайки “Dogecoin е криптовалутата на хората” миналия февруари.Според уебсайта Know Your Meme Dogecoin е вдъхновен от популярното меме, базирано на породата Шиба...
ЯНУ. 27, 2022 12:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Capitrade Launchpad - пионер на Luna DeFi платформите

Операционното ниво и механизъм на Capitrade Launchpad гарантират, че всяко ниво се разпределя. Capitrade Ventures изгради отлични връзки с влиятелни лица и маркетинг партньори, което доведе до последо...
ЯНУ. 26, 2022 15:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света