НАЧАЛО Други

Ето как крипто ще промени пазарите според големите инвеститори

ноември 2, 2022 19:37 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето как крипто ще промени пазарите според големите инвеститори

От началото на миналия бичи пазар се наблюдава значителен интерес, както и приемане, на крипто пазарите. Сега един случай на употреба се очертава като катализатор на приемането на подривния клас активи.

Проучване, поръчано от Bank of New York Mellon (BNY Mellon), сочи, че токенизираните продукти са много популярни сред институционалните инвеститори.

В проучването, в което са анкетирани 271 институционални инвеститори, се каза, че над 90% от анкетираните биха проявили интерес да вложат парите си в токенизирани продукти.

91% от анкетираните са изразили интерес към инвестиране в токенизирани продукти.

Ползите от токенизацията включват премахване на триенето при прехвърлянето на стойност (84%) и увеличаване на достъпа за големите инвеститори и инвеститорите на дребно (86%).

Всеки анкетиран мениджър на активи с над $1 трилион в активи под управление (AUM) се интересува от инвестиране в токенизирани продукти.

Според проучването 97% от анкетираните смятат, че токенизацията на активите ще доведе до революция в индустрията за управление на активи. Активите, които институционалните инвеститори най-много биха искали да видят токенизирани, са фондовете за дялово участие и хедж фондовете.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Този алткойн се позиционира за над 50% скок, твърди анализатор


Някои от най-важните ползи от токенизацията, според проучването, включват предоставянето на достъп до нови класове активи.

Най-важните ползи от токенизацията са достъпът до нови или нестандартни класове активи и неизменността и прозрачността на данните.

Други предимства включват повишена ликвидност и намалено триене (напр. по-бърз сетълмент).

Подкрепата за частична собственост и по-ниските разходи чрез токенизация са оценени като най-малко важни.

Според проучването, поръчано от BNY Mellon, Хонконг и Сингапур понастоящем са световни лидери в инвестирането в токенизирани активи.

Регулаторната яснота, установена в Сингапур и Хонконг, и усъвършенстваната пазарна инфраструктура, налична в двата града-държави, са някои от факторите, които допринасят за голямото разпространение на токенизираните активи, се казва в проучването.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Kraken стартира нова услуга за търговия с акции

Съобщава се, че през 2024 г. борсата за криптовалути Kraken ще представи нова услуга за търговия с акции.

септември 28, 2023 13:00 2 мин. четене

Големият проблем, пред който е изправен фондовия пазар

На Уолстрийт се очаква намаляване на прогнозите за корпоративните печалби, което от своя страна може да се отрази на пазара на акции.

септември 28, 2023 11:00 2 мин. четене

Най-голямата заплаха за световната икономика според JPMorgan

В неотдавнашно интервю Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan Chase, изрази загриженост относно готовността на световната икономика за потенциален сценарий на повишаване на основните лихвени проценти на Федералния резерв до 7%.

септември 28, 2023 10:00 2 мин. четене

Илон Мъск и глобалното влияние на един от най-ценните кадри на САЩ

Много бизнес лидери изживяват целия си живот, без да участват в международни инциденти. Илон Мъск обаче се оказа в центъра на два такива инцидента само за този месец.

септември 28, 2023 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.