НАЧАЛО Блокчейн

Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

септември 23, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум: Следващата голяма актуализация вероятно ще бъде забавена до 2024 г.

Следващият голям ъпгрейд на Етериум, познат като "Dencun", вероятно ще бъде пуснат със закъснение според изявленията на разработчиците по време на среща на 21 септември.

Въпреки че Dencun е до голяма степен завършен, той все още е в процес на разработка и се нуждае от тестване. Тим Бейко, член на Фондация Етериум, заяви, че Dencun все още трябва да бъде разгърнат в тестова мрежа. Той добави, че времето за тази стъпка може да забави пускането на актуализацията в основната мрежа на Етериум – където се извършват реални транзакции – до през новата година.

По-рано разработчиците не дадоха на Dencun конкретна дата, но повечето предишни оценки предполагаха, че ъпгрейдът ще заработи преди края на 2023 г.

Новината за възможното забавяне на Dencun идва малко след като тестовата мрежа на Етериум, наречена “Holesky” се сблъска с проблеми при стартирането. Holesky все още чака възобновяване на стартирането. По време на настоящата среща разработчиците разгледаха въпроса дали тестовата мрежа Holesky ще бъде достъпна за тестване на Dencun преди Devconnect през ноември.

Паритош Джаянти, член на Фондация Етериум заяви, че рестартирането на Holesky ще се състои на 28 септември и ще бъде готово за тестване в Dencun преди предстоящата конференция.

Въпреки това Джаянти предложи да се тества първият форк на Dencun в по-стара тестова мрежа – Goerli, която скоро ще бъде спряна. Той отбеляза, че краят на живота на Goerli означава, че всички проблеми, свързани с Dencun, ще бъдат изолирани в тази тестова мрежа. Джаянти предложи също така вторият и третият форк на Dencun да бъдат тествани в новата тестова мрежа Holesky на по-късна дата.

Dencun ще обедини две подобрения – Deneb и Cancun, и ще донесе различни нови функции. Най-забележителната от тези функции е прото-данк шардингът, който ще подобри мащабируемостта на Етериум, когато най-накрая пристигне в основната мрежа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Интересът на един от най-големите финансови мениджъри в света към блокчейн

Джени Джонсън, главен изпълнителен директор на Franklin Templeton Investments, известна глобална компания за управление на активи, наскоро разкри интересът на компанията към блокчейн постиженията.

декември 4, 2023 18:00 1 мин. четене

Виталик Бутерин иска да промени мрежата на Етериум – ето как

Виталик Бутерин, един от основателите на Етериум, представи мащабен план за обновяване на мрежата на Етериум.

ноември 28, 2023 6:00 2 мин. четене

Скокът в цените на криптовалутите ще продължи години според анализатор на Bloomberg

Според Джейми Коутс, анализатор в Bloomberg Intelligence, траекторията на крипто и блокчейн технологиите изглежда започва значителна възходяща тенденция.

ноември 22, 2023 9:00 1 мин. четене

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD наскоро представи USDV – стабилна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на САЩ.

ноември 15, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.