НАЧАЛО Алткойни

Етериум ще достигне $8,000 след потенциалното одобрение на ETF – Standard Chartered

23.05.2024 11:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ще достигне $8,000 след потенциалното одобрение на ETF – Standard Chartered

Standard Chartered поддържа своята прогноза за цената на Етериум (ETH) от $8,000 до края на годината на фона на увеличеното очакване за одобрения на ETF.

Джефри Кендрик, ръководител на крипто изследванията на StanChart, отбеляза, че последните развития отразяват нарастващия оптимизъм на инвеститорите и пазарната активност. Това мнение следва анализатора на Bloomberg Ерик Балчанъс, който повишава вероятността за одобрения на спот Етериум ETF от 25% на 75%, позовавайки се на промени в позицията на администрацията на Байдън.

Това съобщение отекна в целия крипто пазар, оказвайки влияние върху платформите за търговия и цените на активите. Кендрик подчерта стесняването на отстъпката от нетната стойност на активите (NAV) на ETH Grayscale Trust (ETHE) от -25% на -12%, сигнализирайки за нарастващ пазарен оптимизъм.

Цената на Етериум скочи с 18% до $3,700, което повлия положително на други дигитални активи. Вниманието сега е насочено към SEC, която се очаква да вземе решение относно заявленията за спот ETH до днес. Балчунас се позова на одобрението спот Биткойн ETF след подобен график и подчерта потенциала за значителни капиталови потоци с одобрение на ETH за най-големият алткойн по пазарна капитализация.

Кендрик прогнозира входящи потоци $15-45 милиарда през първата година от потенциалното одобрение на ETH ETF, подчертавайки по-голямото потенциално въздействие в сравнение с BTC ETF. Той цитира относителния недостиг на алтернативи на ETH и статута на Етериум като „голямата технология“ на дигиталните активи, които стимулират инвеститорския интерес.

Кендрик постави амбициозни ценови цели за Етериум, предвиждайки $8,000 до края на 2024 г. и $14,000 до края на 2025 г. Той също така очаква нов рекорд за всички времена за Биткойн, надхвърлящ $73,798, с цели в края на годината от $150,000 и $200,000 за 2025 г.

Решението за ETH ETF може да утвърди крипто сектора, като привлече значителни капиталови потоци и укрепи доверието на пазара. Решението от четвъртък се очаква с нетърпение, тъй като може да отбележи важен момент за Етериум и по-широкия пазар на дигитални активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Цената на AI криптовалута се изстреля след като Binance обяви подкрепата си

Съсредоточен върху AI алткойн проект претърпя скок на цената, след като получи подкрепата на водещата крипто борса Binance.

13.06.2024 12:30 1 мин. четене

Крипто порфейлът MetaMask ще предлага стейкинг на Етериум

MetaMask, разработена от ConsenSys, наскоро стартира нова услуга за стейкинг на Етериум, която позволява на потребителите да залагат всякакви количества ETH.

13.06.2024 12:00 2 мин. четене

Защо инвеститорите предпочитат меме криптовалутите пред по-утвърдени монети?

Популярен крипто анализатор разсъждава върху това как и защо меме криптовалутите са се откроили от останалите алткойни през този цикъл.

13.06.2024 8:30 1 мин. четене

Крипто китовете се запасяват с XRP – какво да очакваме от цената?

Напоследък много хора просто спекулират с бъдещето на XRP, но смятат, че консолидацията на ниво от $0.5 е възможна.

13.06.2024 7:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.